Søren Andersen (fodboldspiller, født 1937)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Søren Andersen (16. juli 1937 København16. juli 1960 i Kastrup Lufthavn) var en dansk fodboldspiller.

Søren Andersen spille hele sin korte karriere på 99 klubkampe som centerforward i Frem og scorede i disse 79 mål. Han blev som 20-årig en suveræn topscorer i 1. division i 1956/57 med 27 mål i 24 kampe.

Søren Andersen debuterede 21. august 1955 hjemme mod AB 2-6. og spillede sin sidste kamp 26. juni 1960 ude mod Malmö FF 2-2 i Nordisk Cup.

På sin 23-års fødselsdag omkom Søren Andersen i en flyulykke, han var en af de otte fodboldspillere, som omkom på vej til en OL-forberedelseskamp i Herning 16. juli 1960. De andre var Per Funch Jensen, Arne Karlsen, Kurt Krahmer (alle KB), Ib Eskildsen (Frem), Erik Pondal Jensen (AB), Børge Bastholm Larsen (Køge) og Erling Spalk Ikast FS, den eneste af de otte, som ikke havde spillet på landsholdet.

Søren Andersen var kommet med på turen på et afbud; Bent Krog var skadet og skulle erstattes af Erik Nielsen, der måtte melde fra pga. halsbetændelse – og så udtoges Søren Andersen.

Søren Andersen nåede kun at spille fire U-21 landskampe hvor han scorede to mål og to B-landskampe/hvor han også scorede to mål.

Søren Andersen og hans klubkammerat Ib Eskildsen, ligger begge begravet på Vestre Kirkegård, hvor Frem havde sat en fælles gravsten. Gravstedet er siden blevet nedlagt. Ligeledes er en mindeplade sat op i klubbens indgangsparti i Valby til ære for de to spillere. De blev begge to kåret som "Årets Fremmer" i 1960.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]