SEGES

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive, i Wikipedia:Selvbiografier § Typer af selvbiografier.
SEGES logo

SEGES INNOVATION P/S er en privat, uafhængig non-profit forsknings- og udviklingsorganisation.

Den daglige ledelse i SEGES Innovation varetages af en direktion bestående af administrerende direktør Ejnar Schultz, Direktør for Innovation, Lisbeth Henricksen og Direktør for Digital, Ivar Ravn.

SEGES Innovation udfører forsknings- og innovationsopgaver indenfor landbrugs- og fødevarefaglige områder som f.eks. planteproduktion, husdyrproduktion, miljø, klima og bioøkonomi/bioenergi, cirkularitet, biodiversitet, økonomi og afsætning. Det sker både i nationale og internationale forsknings- og udviklingsprojekter med både universiteter, GTS-institutter og virksomheder.

SEGES Innovation udvikler, vedligeholder og supporterer mange af landmandens øvrige it-redskaber – for eksempel de programmer, landmanden bruger til at styre driften inden for kvæg, svin eller planteavl.

SEGES Innovation driver desuden den store videns-kanal Landbrugsinfo og arrangerer faglige kongresser med nyeste forskning og faglige resultater.

SEGES Innovations kunder er primært landbrug og gartnerier, men også virksomheder fra andre erhverv. SEGES samarbejder med de regionale rådgivningsvirksomheder i netværket DLBR (Dansk Landbrugsrådgivning). Det er disse virksomheder, der på de fleste fagområder har den direkte kontakt med landmændene, som typisk via den regionale DLBR-virksomhed trækker på den viden og de værktøjer, der udvikles i SEGES Innovation.

SEGES Innovation har hovedsæde i Agro Food Park i den nordlige del af Aarhus og beskæftiger cirka 550 medarbejdere.

Organisering[redigér | rediger kildetekst]

Den daglige ledelse i SEGES Innovation varetages af en direktion bestående af administrerende direktør Ejnar Schultz, Direktør for Innovation, Lisbeth Henricksen og Direktør for Digital, Ivar Ravn.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

SEGES blev oprindelig etableret i 1971 af De samvirkende danske Landboforeninger og De samvirkende danske Husmandsforeninger under navnet Det Faglige Landscenter. I november 1987 bliver det nybyggede center "Landbrugets Rådgivningscenter" på Udkærsvej (nu Agro Food Park) i Skejby taget i brug med 11.200 kvadratmeter.

I april 2003 skiftede Landbrugets Rådgivningscenter navn til Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret. Navnet skulle markere et nyt samarbejde mellem størstedelen af de danske landbrugscentre og Landbrugets Rådgivningscenter.

I 2010 skiftede Landscentret navn til Videncentret for Landbrug for at få en mere klar profil og være synlig i det omgivende samfund. Videncentret var blandt initiativtagerne til etablering af Agro Food Park, en virksomhedspark for danske landbrugs- og fødevarevirksomheder i den større virksomhedspark, Business Park Skejby i Skejby, Aarhus N.

I 2015 fusionerede Videncentret for Landbrug med Videncenter for Svineproduktion og skiftede i samme ombæring navn til SEGES. Navnet, som på latin betyder kornmark eller afgrøde, blev bl.a. valgt, fordi det staves ens forfra og bagfra og dermed fungerer godt visuelt. Desuden er det let at udtale på alle sprog i modsætning til de tidligere navne, der skulle oversættes.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]