Skejby

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Skejby
Aarhus
Overblik
Bydel: Skejby
Kommune: Aarhus Kommune
Indbyggertal kommune: 335684 (2017)
Sogn(e): Skejby Sogn
Skejby Sygehus
Skejby Sygehus
Oversigtskort

Skejby er en nordlig bydel i Aarhus.

Arkæologiske udgravninger i området har vist, at det har været bebygget siden begyndelsen af jernalderen, dvs. ca. år 500 f.Kr.[1]

Den oprindelige landsby ligger ved Randersvej, ca. 5 km nord for Aarhus Midtby. Skejby-bebyggelsen er i dag totalt sammenvokset med Aarhus.

Øst for Randersvej er der opstået et nyt beboelseskvarter. Vest for Randersvej ligger der et erhvervsområde, som blandt andet huser Rambøll, IBM, TDC Hosting, UNI-C, DR Jylland (tidligere Provinsenheden), mens TV 2/Østjylland er beliggende øst for Randersvej. Vestas har hovedsæde lidt nordligere, vest for Randersvej.

Professionshøjskolen VIA University College har hovedsæde i Skejby, og sammen med hovedsædet ligger bl.a. ergoterapeutuddannelsen i Aarhus.

Skejby er også hjemsted for landets tredjestørste hospital, Aarhus Universitetshospital Skejby, der blev indviet i 1987.

Skejby har mange faciliteter, som skoler, børnehaver, idrætsanlæg og et indkøbscenter, Skejby Centret. Der ligger også et shoppingområde med særligt pladskrævende butikker øst for Randersvej; her ligger IKEA, ILVA, Silvan samt en nyåbnet JYSK butik.

I 2017 åbner der tre letbanestationer i Skejby. Aarhus Universitetshospital Station, Gl. Skejby Station, Humlehuse Station.[2]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Dansk geografi Stub
Denne artikel om geografi i Aarhus Kommune er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi