SKI

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) er en indkøbsorganisation, der gennemfører EU-udbud på vegne af den offentlige og halvoffentlige sektor.

Ved at samle indkøbskræfterne på tværs af hele den offentlige sektor kan SKI opnå større besparelser og bedre aftalevilkår – og den enkelte offentlige organisation fx en kommune eller en region undgår selv at investere ressourcer i den lange og ofte komplicerede proces, det er at udforme og gennemføre et udbud.

Resultatet af et SKI-udbud er en såkaldt rammeaftale, der angiver, hvilke varer der kan købes på aftalen, på hvilke betingelser og til hvilken pris. Med den i hånden kan en offentlig indkøber bestille sine varer og være sikker på, at pligten til at sende varen i udbud er løftet.

Formål[redigér | redigér wikikode]

SKI's formål er at effektivisere og professionalisere det offentlige indkøb.

Ejerforhold[redigér | redigér wikikode]

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI) blev grundlagt i 1994 som offentligt ejet aktieselskab. SKI er ejet af staten (55 pct. af aktierne) og KL (45 pct.).  

SKI er et not-for-profit-selskab. Det betyder, at SKI’s eventuelle overskud anvendes til at udvikle flere og bedre indkøbsaftaler.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

SKI er en offentlig indkøbscentral, som fandt sin nuværende form i 1994, da Statens Indkøb blev lagt sammen med Kommunernes Vareformidling. Begge institutioner udfyldte grundlæggende det samme formål -  at bruge det offentlige indkøbsbudget som en løftestang til at sikre mængderabatter på de mest almindelige varer og ydelser til det offentlige.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

www.ski.dk