SafeSeaNet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

SafeSeaNet er en platform for udveksling af maritime data mellem de maritime administrationer EU-medlemslande samt Norge og Island med henblik på:

  • sikkerhed til søs
  • havne og maritim sikkerhed
  • Beskyttelse af havmiljøet
  • Effektivitet af skibstrafikken og søtransport

Med direktiv Nr 2002/59 blev det vedtaget at lave en europæisk overvågnings- og informationssystem for skibsfarten, af den hensigten at overvinde de vanskeligheder, som den mangfoldighed af dataindsamlingsmetoder og systemer i europæiske havne for at udveksle oplysninger. Samtidig blev European Maritime Safety Agency (EMSA) etableret (direktiv nr 1406/2002) 27 Juni 2002 og EMSA blev operationel i 2003, og blev gjort ansvarlig for skabe og drive SafeSeaNet. der startet udvikling i 2004, der var igennem flere stager, det sluttet dog i 2009, da systemmet blev fuld operationel, der har dog siden været store forbedring som 2010, med en grafisk brugeflade med et søkort, at vise dataene. [1]

EIS[redigér | redigér wikikode]

koncept af det national SafeSeaNet system

Kernen i SafeSeaNet arkitektur er EIS (European Index Server). Dette fungerer som et sikkert og pålideligt indeks system i en "hub and spoke" netværk (herunder godkendelse, validering, transformation af data og logning), der sender ansøgninger om, og modtager meddelelser og svar fra godkendte brugere. Brugere kan levere og / eller anmode om data. [2]


Kilder[redigér | redigér wikikode]