Salo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Salos placering i Finland.
Salonjoki3.jpg

Salo er en mellemstor by med omking 55.000 indbyggere i syd Finland. Salo og omkringliggende kommuner blev slået sammen 1. januar 2009 og fik derved udvidet sit ophavsland med dertil naturlige ressourcer.

Mobilfabrikanten Nokia som blev købt af Microsoft i 2014 havde et stort udviklingscenter liggende i Salo. Dette blev i 2015 blev annonceret lukket og dermed lukker også den største arbejdsplads i Salo. Tidligere havde sukkerfabrikanten Dansukker også et produktionssite i Salo som blev grundlagt i 1916 og stod færdig i 1918, hvor produktionen startede. Dansukker nedlagde dog fabrikken i 2006. Et rygte om hvorfor den blev nedlagt, går på, at Dansukker havde for mange små fabrikker og derfor ville centralisere deres produktion. Dette var et stort slag for de omkringliggende bønder som dyrkede sukkerroer, der pludselig fik deres transportudgifter forøget grundet længere transporttid.

Uddannelsesmuligheder har de også i form af http://www.turkuamk.fi. Universitetet i Salo udgør dog kun en sjettedel af det samlede universitet, hvor mange af de studerende tilfører praktisk viden til den teoretiske del i tæt samarbejde med Nokia og andre virksomheder i form af praktikpladser. Universitetet svarer til http://www.ihk.dk/, dog er undervisningsformen meget anderledes landene imellem. Uddannelsesprogrammerne omfatter http://www.turkuamk.fi/public/default.aspx?nodeid=17324&culture=en-US&contentlan=2 hvoraf nogle af dem foregår i Salo.

Landskabet omkring Salo kendetegner nok ikke generelt landskabet i Finland, men tag ikke fejl – det er ganske flot både om sommeren og om vinteren. Temperaturerne variere en del mere end i Danmark med ned til typisk -15 grader celsius om vinteren og ca. 20 grader celsius om sommeren i gennemsnit. I 2010 havde de rekord i frostgrader, hvor det om natten et enkelt døgn var -33 grader celsius. Dette skal dog ses i lyset af den vinter hele norden oplevede i 2010, som var hård og lang.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Koordinater: 60°22′59″N 23°07′59″Ø / 60.3831°N 23.1331°Ø / 60.3831; 23.1331