Sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For Wikipedias område til prøveredigeringer og tests se Wikipedia:Sandkassen
Børn der leger i en sandkasse

En sandkasse er en beholder til sand, hvor børn kan lege, fx ved at grave i eller bygge med sandet. Børn har tit legetøj med i sandkassen som for eksempel skovle og spande. De fleste sandkasser er bygget op af en ramme, som kan variere i størrelse og materiale, men laves som regel i træ. Nogle sandkasser har et indbygget låg, sådan at man kan lukke sandkassen når man ikke bruger den. Man finder som regel sandkasser på legepladser og i forskellige institutioner til børn. Nogle familier har en sandkasse hjemme i haven. Sandkasser er lette at bygge selv, og kan let klares på en halv dag. Det kan være en god idé at placere sandkassen i skygge, så børnene ikke bliver solskoldet ved at lege i sandkassen.

Katte kan godt lide det løse sand i sandkasser, og vil gerne bruge sandkassen som toilet. Det kan overføre sygdomme til børn som leger i sandkassen, så det kan være en god idé at dække sandkassen over når den ikke bliver brugt, eller gøre andet for holde kattene væk. [1]

Fodnoter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Begynderhaven – Haven på nettet om sandkasse". Arkiveret fra originalen 30. november 2010. Hentet 13. januar 2012.


Søsterprojekter med yderligere information: