Selfjorden (Senja)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Selfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Torsken og Tranøy
Kommuner (Fylker) Troms og Finnmark
Område Senja
Type Fjord
Maks. længde 15 km
Oversigtskort
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Selfjorden. (Se også artikler, som begynder med Selfjorden)

Selfjorden er en fjord på ydersiden, det vil sige vestsiden, af øen Senja i Troms og Finnmark fylke i Norge. Kommunegrænsen mellem Torsken og Tranøy går hele vejen gennem fjorden. Selfjorden er 15 kilometer lang og har indløb fra Andfjorden, som skiller de nævnte senjakommuner fra Andøy i Nordland. Yderst i Selfjorden ligger Åbergneset og øgruppen Svellingan i nord (Torsken) og Dovneset i syd (Tranøy). Lige indenfor indløbet ligger øgruppen Hallvardsøyan.[1]

Omtrent midtvejs langs fjordens nordside ligger bygden Flakstadvåg (40 indb.), som har forbindelse med Sifjord og resten af Torsken kommune via Fylkesvej 243 (Troms). Øst for Flakstadvåg runder fjorden Salbergneset og på sydsiden Lomsneset, og fortsætter ind i fjordens inderste del, Indre Selfjorden.

I Tranøy kommune, det vil sige langs sydsiden, forgrener Selfjorden sig i Blyfjorden yderst, og Bunkefjorden længere inde. Ved Bunkefjorden ligger fiskeværet Rødsand (75 indb.). Fra Rødsand går Fylkesvej 224 (Troms), som knytter stedet til Å og resten avf Syd-Senja.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Selfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi