Sheriff Woody

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sheriff Woody
Information
Skabt af John Lasseter Rediger på Wikidata
Spillet af Tom Hanks, Jim Hanks Rediger på Wikidata
Stemmelægger Tom Hanks Rediger på Wikidata
Arbejde Cowboy Rediger på Wikidata
Partner Bo Peep Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Sheriff Woody Pride er en af hovedpersonerne i Toy Story (1995), Toy Story 2 (1999), og Toy Story 3 (2010) (den anden er Buzz Lightyear). Han er stemmelagt af Tom Hanks i film og af Jim Hanks (Tom's lillebror) i de fleste andre medier. På dansk bliver han stemmelagt af skuespilleren Preben Kristensen.

Woody vises også på attraktionen Toy Story Midway Mania, der er beliggende på Disney's California Adventure Themepark i Disneyland Resort i Anaheim, i Californien, og på Disneys Hollywood Studios i Walt Disney World Resort i Lake Buena Vista i Florida.

Koncept og skabelse[redigér | rediger kildetekst]

Tom Hanks, Tom Hanks, Woodys stemme i den oprindelige version og en kilde til inspiration for figurens personlighed.

Woody var oprindelig beregnet til at være en Howdy Doody-lignende bugtalerdukke og blev opkaldt efter Westernskuespilleren Woody Strode. John Lasseter havde altid ønsket at Tom Hanks skulle spille Woody-rollen. Lasseter hævdede at Hanks "... har mulighed for at tage følelser og gøre dem attraktive." Tidlige testoptagelser, ved hjælp af Hanks stemme fra Turner & Hooch overbeviste Hanks til at underskrive på filmen. Toy Story var Hanks 'første animerede filmrolle.

Andre optrædener[redigér | rediger kildetekst]

Woody havde også en cameo i filmen Græsrødderne som et besætningsmedlem på et af fraklippene. Han dukkede op i Buzz Lightyear fra Star Command: Eventyret Begynder, hvor han kun sås i starten i et introshow og blev stemmelagt af Jim Hanks.

Kendetegn[redigér | rediger kildetekst]

Woody er en gammeldags pull-string-cowboydukke, lavet af stof og træ. Stemme-boxen aktiveres ved pull-string og kan sige mange enkle sætninger som "Hænderne op, makker!" og "Der er en slange i min støvle!" Som nævnt i Toy Story 2, indeholder hans byggeri et "originalt håndmalede ansigt og håndsyet brun poly-vinyl hat." Han bærer en brun hat, rødt tørklæde, en rød-stribet gul skjorte, en cowboy-vest – tilsyneladende koskind, blå bukser, støvler, og den berømte sherif stjerne, der er slidt på alle punkter. Woody bærer også et tom pistolhylster i hans bælte. Han er Anders yndlings legetøj siden børnehaven, med en særlig plads på sengen, og er leder af legetøjet på Anders værelse. I Toy Story 2 bliver det afsløret, at han er baseret på hovedpersonen fra et populært tv-show fra 1950'erne, kaldet Woody's Roundup.

Selv om han har været anset for at være chef på Anders' værelse, er Woody lidt af en mangelfuld karakter, som set i alle tre film, da han har tilfældige anfald af jalousi, vrede, frustration og følelser af utilstrækkelighed med hensyn til hans rolle mange gange.

Det blev afsløret i august 2009 af Lee Unkrich at Woodys officielle efternavn var "Pride".[1] Unkrich erklærede i sin Twitter blog, at "Woody faktiske fulde navn er 'Woody Pride" og har været det siden de tidligste dage for udviklingen af den oprindelige Toy Story".

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]