Siva (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
"Siva"
Single af Smashing Pumpkins
fra albummet Gish
B-side(r) Window Paine
Udgivet august 1991
Indspillet 1990-1991
Genre Alternativ rock
Længde 4:23
Pladeselskab Caroline Records
Skrevet af Billy Corgan
Producer(e) Billy Corgan
Smashing Pumpkins' singlekronologi

"Tristessa" (1990) "Siva" (1991) "Rhinoceros" (1992)

Siva er en sang af Smashing Pumpkins og titlen på den første single fra albummet Gish fra 1991. Sangen er skrevet af Billy Corgan.

Singlen udkom i efteråret 1991, og i modsætning til alle andre singler fra Smashing Pumpkins indeholdt singlen ikke nogen b-sider, men blot endnu en sang fra albummet nemlig "Window Paine".

Shiva er et ord, der stammer fra hinduismen. Billy Corgan brugte begrebet som i shiva og shakti, der kan fortolkes som feminin og maskulin, men da fandt han ud af, at shiva oftes bliver brugt i betegnelse for guden Shiva, fjernede han h'et for at kende forskel. Corgan overvejede i bandets tidlige år at kalde bandet for Siva, og der eksisterer sågar demobånd, hvorpå der står Siva i stedet for Smashing Pumpkins. Det blev dog med tiden droppet.

"Siva" blev kun udgivet som single i Storbritannien og Australien, og sangen blev inkluderet i en liveversion på ep'en Peel Sessions i 1992. I 2001 blev sangen inkluderet på bandets Greatest Hits-plade Rotten Apples. I 2008 kunne man downloade sangen til computerspillet Rock Band.

B-sider[redigér | rediger kildetekst]

  • "Window Paine"

"Window Paine" er skrevet af Billy Corgan og var også at finde på debutalbummet Gish.

Musikvideo[redigér | rediger kildetekst]

Musikvideoen til "Siva" var den første musikvideo, som Smashing Pumpkins skulle lave. Den blev filmet i 1991 og viser skiftende mellem de indviduelle bandmedlemmer.

Live[redigér | rediger kildetekst]

Siva blev skrevet af Corgan i 1990 og første gang indspillet til debutalbummet Gish i slutningen af 1990. Samme år havde bandet spillet sangen live for første gang i september. Som førstesingle fra Gish blev Siva naturligvis ofte spillet live på bandets første tre verdensturnéeer – Gish Tour (1991-1992), Siamese Dream Tour (1993-1994) og Infinite Sadness Tour (1995-1997). Ikke desto mindre er sangen med nogle få undtagelser ikke blevet spillet live siden februar 1997. Bandet spillede dog Siva ved deres to afskedskoncerter i Chicago, USA i 2000.