Sjunkfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sjunkfjorden
Sjunkfjorden set fra Sørskarfjeldet.
Sjunkfjorden set fra Sørskarfjeldet.
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Bodø
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Vestfjorden, Salten
Type fjord
Maks. længde 11 km
Maks. dybde 291 meter
Oversigtskort

Sjunkfjorden er en fjordarm af Sørfolda i Sørfold kommune i Nordland fylke i Norge. Den går 11 kilometer i sydvestlig retning fra indløbet mellem Geitneset i vest og Jovikneset i øst til Sjunkfjorddalen som fortsætter mod sydøst fra fjordbunden.[1] Med undtagelse af området ved indløbet på østsiden er fjorden omgiet af fjelde på omkring tusind meters højde med Sjunkhatten (1.185 moh.) på vestsiden og Vassviktindan (op mod 1.135 moh.) på østsiden som de højeste.

Fjorden ligger i Sjunkhatten nationalpark, er uden vejforbindelser og har lidt affolket gårdbebyggelse langs kystlinjen med Sjunkfjorden i bunden, hytte i Hella, gården Vassvik og gårdene ved Færøyvatnet på østsiden. På vestsiden ligger gården Sjunkan i bunden af den omtrent to kilometer dybe Sjunkvika.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Sjunkfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).