Skabelon:Databox

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Documentation icon Skabelondokumentation[vis] [redigér] [historik] [opfrisk]
Instruktionsvideo på svensk.

Databox giver en infoboks, der automatisk henter indhold fra Wikidata. Denne udvidede version viser de fleste af Wikidata-objektets udsagn. Den skal bruges forsigtigt, et tilfælde ad gangen, og ikke introduceres generelt. Gå langsomt og bed andre om input, før du lægger det ind i en række artikler. Denne skabelon har et generelt anvendelsesområde. Brug hellere en emnespecifik infoboksskabelon der bruger Wikidata, hvis en sådan findes og kan vise det ønskede indhold.

Glem ikke at oversætte Wikidata-indholdet til dansk. For at redigere en værdi eller se kildehenvisning skal du klikke på blyanten ud for værdien. Indtast manglende oplysninger. Slet dubletbillede fra artiklen. For at skabelonen kan vise yderligere mediefiler, skal du vælge "rediger" og "tilføj kvalificerer" til filen på Wikidata, og tilføje "billedtekst" på dansk, eller indstille "værkets sprog" til dansk. Der vises maksimalt én mediefil pr. egenskab. Geografiske koordinater giver positionskort. Brug parameteren til at zoome kortet.

Tjek omhyggeligt, at databoksen ikke modsiger artiklen, ikke præsenterer usikker information som sikker, ikke gentager den samme information flere gange og ikke er intetsigende, irrelevant eller urimelig. Hvis det er tilfældet, så overvej at afstå fra at bruge skabelonen, eller at skjule værdier ved hjælp af skabelonparametrene, eller ved at justere værdiens rangering ned til "forældet rang" på Wikidata, eller ved at tilføje egenskaben til modulkodens "property_blacklist".

Den venstre kolonne viser Wikidata egenskabsetiket, eller deres kort navn (P1813), og kan linke til artiklen for egenskabselement (P1629). Den højre kolonne viser værdierne eller en liste over underordnede/overordnede Wikidata-objekter i en punktopstilling.

Se mere detaljeret dokumentation på svensk.

Brug[rediger kildetekst]

{{Databox}}

Eksempel[rediger kildetekst]

Big Ben
Westminster Palaces klokketårn i London Redigér
Kulturelt ikon, nationalsymbol, seværdighed, slående ur, bygningsdel, skæve tårn Redigér
Del afPalace of Westminster og Westminster Abbey inklusive St. Margarets Kirke
 • Palace of Westminster Redigér
Etab­le­rings­- / ska­bel­ses­da­to28. september 1843 Redigér
LandStorbritannien Redigér
Belig­gen­de i det admi­nis­tra­ti­ve områdeEngland
 • London-regionen
  • Greater London
   • City of Westminster Redigér
Historisk countyMiddlesex Redigér
Belig­gen­hedLondon Redigér
Koor­di­na­ter51°30′2″N 0°7′28″W Redigér
Højde over havet17 meter Redigér
MaterialeCaen-sten
kalksten
 Redigér
ArkitektAugustus Pugin
Charles Barry
 Redigér
Arki­tek­to­nisk stilnygotik Redigér
Højde96 meter Redigér
Hjem­me­si­dewww.parliament.uk/bigben Redigér
Har delurværksrummet i Elizabeth Tower
Big Ben
 Redigér
Map
Optagelse fra 1890. Redigér
  • {{databox|width=235|height=300|levels=4|list_separator=<br>|zoom=11}} på Big Ben-siden, eller
  • {{databox|width=235|height=300|levels=4|list_separator=<br>|zoom=11|item=Q41225}} på enhver side,

giver faktaboksen til højre.

Parametre[rediger kildetekst]

item
Wikidata qid. For at vise faktaboksen for et andet Wikidata-objekt end sidens Wikidata-objekt.
width
Skabelonens bredde, billedets maksimale bredde, kortets bredde og højde. Standardværdi 270. Nyttig f.eks. hvis den automatiske orddeling af egenskabsnavnene ville være mærkelig, hvis der er unødvendige linjeskift eller unødvendig meget luft mellem søjlerne, eller hvis du vil harmonisere skabelonen med størrelsen af ​​billeder og andre skabeloner.
height
Maksimal højde på billeder. Standardværdi 240. Negativ værdi får billeder og andre mediefiler, undtagen positionskortet, til at blive skjult.
zoom
Skalaen på positionskortet. Heltal mellem 0 (verdenskort) og 19 (maks. zoom), eller negativt tal for skjult positionskort. Standardværdi 12.
list_length
Max antal værdier pr. egenskab. Standardværdi 8.
list_separator
Kommaer i lister (mellem flere værdier af samme egenskab) erstattes med denne tekst. Påvirker ikke den nedtonede liste over tilfælde af (P31). Eksempler på værdier:
<br> for at vise hvert listeelement på sin egen linje uden kommaer
;<br> for hvert listeelement efterfulgt af et semikolon på sin egen linje
levels
Maks. antal højere og lavere niveauer (af overordnede og underordnede objekter) i multilevel-listerne for visse egenskaber. Se nedenunder. Standardværdi 3. Hvis parameteren er sat til 1 eller lavere, vises ingen lister på flere niveauer, kun et niveau højere eller et niveau lavere.
era
Suffiks for år før år 1. Eksempler på parameterværdier:
f.Kr. (standardværdi),
BC
f.v.t.
BCE
Tom streng, eller siden for "år siden". Ingen genberegning finder sted, men det giver en fejl på godt 2000 år, hvorfor dette først er brugbart i en alder af 100 000 år. Men så er det bedre at bruge (P7584) (datatypemængde) end egenskaber for datatypedato.

Kategorier[rediger kildetekst]