Skabelondiskussion:Fynsserien

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Skabelon Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Skabelon på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Flytning til Skabelon:Fynsserien[redigér wikikode]

Se diskussion under Skabelondiskussion:Serier_under_Sjællands_Boldspil-Union#Afgrænsning af skabelonernes kluboversigter. — Froztbyte 14. sep 2011, 01:47 (CEST)

Udvidelse med samtlige tidligere deltagere[redigér wikikode]

Det primære kildemateriale til udvidelsen over samtlige tidligere deltagere af den bedste herre-fodboldrække (Førsteholdsrækken, A-rækken, Mesterrækken og Fynsserien) under DBU Fyn/Fyns Boldspil-Union har blandt andet inkluderet alle tilgængelige slutstillinger (tabeller) og dertil relaterede avisnotiser/artikler fra Politikens og Ekstra Bladets avisarkiv, og under de seneste sæsoner fra Dansk Boldspil-Unions officielle hjemmeside ("Turnering & Resultater). Endvidere har "Fynsk Fodbold gennem Tiderne i Tekst og Billeder" (bind 1 og 2), Fyns Boldspil-Unions jubilæumsskrifter (særligt for 75 året), Fyens Stiftstidende (som har dækket Fynsserien massivt igennem mange år) og "B1909 Historien gennem 100 år - Frem til FC Fyn" af Mogens Hansen være taget i brug. Mogens Hansen har dog en del huller (glemsel?) og deciderede fejl i sin bog, bl.a. mangler holdene fra FBU’s førsteholdsrække i 1909/1910-sæsonen, hvilket dog efterfølgende er blevet offentliggjort her (rettelsesblad?, arkiveret).

Bemærk, at det kun er et _meget kvalificeret_ forsøg på en "endelig" samlet liste over alle Fynsserie-deltagere igennem årene (pr. marts 2012), da jeg ikke kunnet krydschecke med en tilsvarende oversigt, som jeg i sin tid gjorde med oversigten i skabelon:Københavnsserien. I de første sæsoner fra 1904 frem til 2. verdenskrig er navngivningen af holdene noget sløset og upræcis i mine kilder og jeg har ikke minitiøst gennemgået hvert enkelt holds historie (den slags tid har jeg ikke :-). Eksempelvis optræder "Ringe BIF" i den ene kilde, mens en anden kilde refererer til klubben som "Ringe Fodbold & IF". Jeg har på nuværende tidspunkt ikke nok indsigt i Ullerslev Boldklubs (fusionerede til Skellerup-Ullerslev Boldklub i 1999) og Ullerslev Idrætsforenings klubhistorier til at vide om det er en og samme klub (dvs. navneskift) eller to særskilte, men Ullerslev IF spillede i Fynsserien i 1980-sæsonen og den klub er derfor nævnt i oversigten. Det fremgår umiddelbart ikke, hvornår Faaborg Idrætsklub (FIK) blev optaget under Faaborg Idrætsforening (FIF), så det kan meget vel være både FIK og FIF, der spillede med i "Førsteholdsrækken" i 1907/1908-sæsonen (og nogle af de efterfølgende andetholdsrækker), men jeg har valgt FIK på baggrund af kildematerialet. For Nørre Aaby Idrætsklubs vedkommende har jeg betragtet klubbens officielle stiftelsesdato i 1929 som en genetablering og holdet "Nørre Aaby", der optræder i den bedste række før 1929, som den "samme klub". Middelfart Gymnastik & Idræts Klub (fusionerede til Middelfart Gymnastik & Boldklub) og Svendborg Boldklub (fusionerede til Svendborg forenede Boldklubber) har jeg betragtet som seperate moderklubber (med encyklopædisk relevante historier), som fusionerede med andre byklubber, hvor fusionsholdet blot overtog den ene moderklubs oprindelige stiftelsesdato. — Froztbyte 10. mar 2012, 13:13 (CET)

I samme ombæring er navigationsboksens overskriftssektion blevet gjort sæsonneutral og parameteren "under" nulstillet, da indholdet overordnet set ikke relaterer sig til formålet med denne specifikke (og simple) navigationsboks. Information om ligaerne over og under Fynsserien burde i stedet optræde af artiklerne "Fynsserien Herrer" og "Ligasystemet i dansk fodbold". — Froztbyte 10. mar 2012, 13:13 (CET)