Skabelondiskussion:Infoboks trossamfund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Oppositionen[redigér wikikode]

Jeg fjernede Oppositions-linjen i artiklen Jehovas Vidner, hvor der henvises til en støttegruppe for tidligere medlemmer af trossamfundet. Vi kan da godt tage en diskussion her - JV bliver jo brugt som eksempel her på skabelonssiden - og er den eneste side, hvor skabelonen er brugt på. Jeg går ikke ud fra, der er så mange indsigelser, da skabelonen og oppositionsfeltet er oprettet og brugt et enkelt sted af samme forfatter, men lad mig komme med mine indsigelser til sådan et felt:

  • Ordet opposition - hvem er opponenten, og hvordan kan man beskrive det, så det passer pænt og taksonomisk ind i en infoboks?
    • Og er en støttegruppe eneste og naturlige valg, når det kommer til en modstandergruppe?
  • Nærmeste sammenligning - politiske partier, der i deres væsen skal markere sig over for hinanden fører ikke sådan et felt. Kan man forestille sig, at DF bliver listet som ærkefjender i RV's infoboks og omvendt? Og hvem er Enhl.'s?
  • Igen, feltet er kun blevet brugt én gang på wikipedia - og jeg synes lidt den virker reklamerende for den bestemte forening, hvis arbejde jeg i øvrigt har stor respekt for.

Jeg finder det mere naturligt, at vi udbygger et afsnit om kritik af trossamfundet i artiklen. Det er også lidt spøjst med tre hjemmesideadresser i artiklen. Én officiel dansk side, måske to, resten ned under henvisninger. --Andreas Müller 14. apr 2011, 14:38 (CEST)

Sprog[redigér wikikode]

Der blev lavet en ændring i forhold til sprog. Den er lidt mere præcist.

Jeg har som eksempel tilføjet masser af sprog der tales af Jehovas vidner, men kun 10 vælges fra den store liste. Jehovas_Vidner!  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 29. mar 2018, 12:45 (CEST)

Jeg vil gerne efterlyse en funktion at der altid vælges dansk, norsk, svensk, engelsk, fransk, spansk, italiensk, russisk, kinesisk, tysk, nederlandsk, finsk, polsk, etc. frem for sprog som Zulu, xhosa, twi, etc. Er det en mulighed for?  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 29. mar 2018, 12:48 (CEST)