Skabelondiskussion:Jyllandsserien

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Skabelon Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Skabelon på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Flytning til Skabelon:Jyllandsserien[rediger kildetekst]

Se diskussion under Skabelondiskussion:Serier_under_Sjællands_Boldspil-Union#Afgrænsning af skabelonernes kluboversigter. — Froztbyte 14. sep 2011, 01:41 (CEST)

Jyllandsserien 1 & 2[rediger kildetekst]

Hvis denne skabelon skal være opdateret, skal det så ikke nævnes at man nu spiller i 1 og 2, efter at grundspillet i efteråret er afsluttet. --Pixi Uno (diskussion) 30. apr 2012, 02:02 (CEST)

Selvfølgelig vil skabelonen optræde mere korrekt og opdateret, såfremt man omdømte puljenavnene til "Jyllandsserien 1, pulje 1", "Jyllandsserien 1, pulje 2", "Jyllandsserien 2, pulje 3" og "Jyllandsserien 2, pulje 4" og rokerede rundt på klubberne, men jeg ser en stor tidsbesparende fordel i at skabelonens indhold som udgangspunkt kun skal opdateres en gang om året (jo mindre unødvendigt administrativt manuelt arbejde, jo bedre), når de reelle op- og nedrykninger gennemføres. Grund- og slutspillet omhandler nemlig om de eksakt samme Jyllandsserie-hold i både grund- og slutspillet, og der er i mine øjne intet galt med, at kluboversigten refererer til puljefordelingen fra grundspillet i en igangværende sæson (hvilket der bliver gjort opmærksom på i oversigten). Ligeledes ser jeg heller ikke nogen ide i, at oversigten over kvindernes divisioner (se {{Danmarksturneringen i kvindefodbold}}) holdes opdateret i de små seks uger henholdsvis slutspillet og kvalifikationsspillet i Elitedivisionen varer. Ønsker nogen at foretage disse omrokeringer, er det dog ikke noget, jeg personligt vil protestere imod :) — Froztbyte 30. apr 2012, 03:46 (CEST)

Udvidelse med samtlige tidligere deltagere[rediger kildetekst]

Alle tidligere deltagere i JBU's/DBU Jyllands øverste seniorrække/Jyllandsserieturneringen/Mesterskabsrækken siden 1922/23-sæsonen er medtaget i oversigten. Derudover er Jyllands A-række og alle kredsdeltagerne fra 1917/18 til 1921/22-sæsonen ligeledes listet. Mine nuværende kilder omhandlende efterårssæsonen 1903 (3. sæson) til og med 1916/17-sæsonen er meget fattige på deltaljer og kun mestrene og/eller kredsfinaledeltagerne er for mig (indtil videre) bekendt. Et par bemærkninger til oversigten:

  1. Grimstrup Idræts Forening (GIF) hed indtil 2011 Grimstrup-Hjortkær-Roust Idrætsforening (forkortet Grimstrup HRI eller GHRI), som spillede i Jyllandsserien i 1990- og 1991-sæsonerne.
  2. Nuværende Vinderup Idrætsklub blev stiftet i 1928. Det er derfor ikke den samme klub under navnet "Vinderup" (fulde navn p.t. ukendt), der deltog i 1917/18-sæsonen af JBU's øverste seniorturnering.
  3. Aalborg Boldspilklub (AaB) nævnes i klubbens egne jubilæumsskrifter som "en fusion" af Aalborg Boldklub (stiftet 1885; oprindeligt navngivet Aalborg Kricketklub) og Aalborg Fodboldklub (stiftet 1898) i 1906, hvorpå man er fortsat med Aalborg Boldklubs oprindelige stiftelsesår. Andre steder nævnes det, at Aalborg Fodboldklub blev "indlemmet" i Aalborg Boldklub. Håndværkernes Idrætsklub samt (Sportsklubben) Cimbria, Aalborg blev dog uden tvivl indlemmet i Aalborg Boldklub i 1903. Jeg har valgt at nævne alle fem klubber i oversigten.
  4. I 1918/19-sæsonen deltog "Varde Idrætsforening", som på daværende tidspunkt var en af Varde bys adskillige idrætsforeninger, som imidlertidig blev hurtigt opløst. Varde Gymnastikforening, der blev stiftet i 1921 (enkelte kilder nævner det forkerte årstal 1920), var den forening, der overlevede længst og sammen med Varde Boldklub fusionerede de til Varde Idrætsforening den 1. januar 1975. I oversigten er begge klubbber nævnt, hvor den tidligere forening med dette navn nævnes med tilføjelsen "(gammel)". I 2005 opdeltes Varde IFs forskellige afdelinger, hvorved navnet Varde Gymnastikforening genopstod. Derfor er Varde GF nævnt med årstal i denne oversigt.
  5. Jeg har antaget, at der er tale om selvsamme klub men med forskellige navne over tiden. Som klubben selv skriver er informationerne fra de tidlige år meget mangelfulde/hullede og af flere kilder fremgår det, at klubbens navn meget vel kan have været Bramminge Sportsklub, Bramminge Idrætsforening før det nuværende navn, Bramming Boldklub. Derfor har jeg kun inkluderet Bramming Boldklub i oversigten.
  6. Blandt andet sæsonerne 1910/11, 1911/12, 1919/20 og 1921/22 havde deltagelse af en klub under navnet "Vamdrup". Denne klub har fået en neutral optræden (dvs. "Vamdrup (fodboldhold)") i listen, eftersom jeg umiddelbart ikke har kunnet lokalisere det fulde klubnavn. Vamdrup Boldklub (senere omdøbt til Vamdrup Idrætsforening?) blev først tilmeldt DBU Jyllands turneringer i 1923 og der kan derfor ikke være tale om en og samme klub.
  7. Den nulevende forening med navnet Horsens Boldklub (stiftet 1944) er ikke identisk med den hedengangne fodboldklub Horsens Boldklub (1882-1915), der er en af moderklubberne til Horsens Forenede Sportsklubber.
  8. Det var Randers Boldklub, der deltog i efterårsturneringen i 1903. Randers Sportsklub Freja blev først medlem af Jydsk Boldspil-Union/DBU Jylland i 1907.

Froztbyte 30. apr 2012, 03:16 (CEST)