Skabelondiskussion:Kirke anden tro

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg bryder mig ikke om denne skabelon. Vi betegner normalt ikke noget efter hvad det ikke er. Betegnelsen "anden tro" er kontroversiel (NPOV). Og betegnelsen kirke er kontroversiel hvis den skal dække bygninger hvori der foretages religiøse, ikke-kristne ritualer. Byrial 6. maj 2007 kl. 13:04 (CEST)

Har du et bedre forslag til et navn? --IbRas 6. maj 2007 kl. 14:04 (CEST)
Nej, og jeg kan heller ikke se nogen grund til overhovedet at have eller bruge skabelonen. De tiltænkte formål er alt for forskellige til at kunne standardiseres i samme tabel. Kunne oplysningerne i øvrigt ikke lige så godt stå i artikelteksten? Jeg synes at der er ved at gå lidt skabelonistis i dawiki. Byrial 6. maj 2007 kl. 14:22 (CEST)
Selvfølgelig kan alle oplysninger stå i artikelteksten, og alle skabeloner kunne undværes. Nu er det imidlertid en etableret stil i Wikipedia, og den sikrer at man kan finde bestemte oplysninger på bestemte steder. Når jeg gerne vil have denne skabelon, så er det fordi den eksisterende kirkeskablon er udformet, så den kun kan bruges til kirke i Folkekirkens system, og jeg synes at andre kirkeartikler også kunne drage nytte af at have en skabelon. Jeg indrømmer at navnet måske ikke er ideelt, men det var det korteste, jeg kunne komme på, og da du heller ikke kan give et alternativ, så får det foreløbig lov at stå. Jeg kan dog ikke se, at der skulle være nogen konflikt med NPOV, med mindre du vil sige, at kirke-skabelonens udformning til folkekirkernes behov også er i strid med NPOV. --IbRas 6. maj 2007 kl. 14:52 (CEST)
Løsningen er vel at flytte kirkeskabelonen til et navn, der tydeliggør at den alene omfatter en stribe danske kirker. --Palnatoke 6. maj 2007 kl. 17:50 (CEST)
Eller lave en skabelon, der kan passe på begge former for kirker. Evt. kan det gøres med en switch. --Hockeyindustrien 6. maj 2007 kl. 17:53 (CEST)


Kunne man simplethen udvide Skabelon:kirke med flere argumenter som er anvendelige for danske ikke-folkekirkelige kirker. Og glemme alt om at bruge den for ikke-kristne religiøse bygninger (andre religioner vil nok næppe have deres huse betegnet som kirker), og måske også for kirker uden for Danmark? Byrial 6. maj 2007 kl. 18:04 (CEST)
Jeg har ingen indvendinger mod at udvide kirke-skabelonen til at håndtere ikke-folkekirke kirker, men jeg er bange for at min viden om skabeloner er for begrænset til, at jeg kan påtage mig det. Nogen der melder sig frivilligt? Med hensyn til anvendelse til ikke-kristne bedehuse, så kan jeg ikke se noget problem. Det er kun skabelonens navn som er kirke, ordet står ingen steder i den anvendte skabelon, men mindre det er en del af bygningens navn. --IbRas 6. maj 2007 kl. 20:36 (CEST)

Jeg tror, jeg er i stand til at flette dem sammen.. --Hockeyindustrien 6. maj 2007 kl. 20:38 (CEST)

Nu har jeg modificeret denne skabelon, så den er mage til den gamle Kirke-skabelon, men tilføjet to valgfri linier til hhv Trosretning og Menighed. Samtidig har jeg gjort linierne Stift, Provsti, Pastorat og Sogn valgfri. På denne måde skulle den kunne bruges til alle religiøse bygninger, samtidig med at det ikke ændrer ved de artikler, hvor kirkeskabelonen allerede er i brug. Det håber jeg er en løsning alle kan leve med.
Eksempler på de to anvendelser kan ses på min testside.
Hvis der ikke er nogen indvendinger, så vil jeg udskifte den gamle kirkeskabelon med denne definition, og indstille denne skabelon til sletning. --IbRas 28. maj 2007 kl. 14:40 (CEST)
Da der ikke er nogen der har indvendt noget, udfører jeg ændringen. --IbRas 5. jun 2007, 12:32 (CEST)