Skabelondiskussion:Lolland-Falsterserien

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Skabelon Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Skabelon på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Flytning til Skabelon:Lolland-Falstersserien[redigér wikikode]

Se diskussion under Skabelondiskussion:Serier_under_Sjællands_Boldspil-Union#Afgrænsning af skabelonernes kluboversigter. — Froztbyte 14. sep 2011, 01:44 (CEST)

Udvidelse med tidligere deltagende klubber[redigér wikikode]

Alle nuværende og tidligere klubber siden etableringen af DBU Lolland-Falsters mesterskabsturnering i 1906 fremgår nu af oversigten. Et par bemærkninger til oversigten:

  1. For sæsonerne 1906 til og med 1915/16 mangler jeg alle andre deltagere udover mestrene og/eller finaledeltagerne.
  2. I en enkel kilde nævnes "IVI Syd" i 1991-sæsonen, hvilket jeg antager er en skrivefejl.
  3. I 1919/1920-udgaven af Lolland Falster Førsteholdsrækken deltog angiveligt tre Nakskov-klubber, nemlig B1905, “Nakskov” og Velo. Jeg har gennem mine kilder ikke kunnet få præciseret hvilket klub “Nakskov” refererer til og har undlagt at tilføje holdet til listen. Det kan meget muligt være Nakskov Boldklub, da klubben blev stiftet i 1919, men jeg finder det i så fald underligt at dens moderklubber B1905 og Velo angives i samme sluttabel. Jeg bemærker dog, at B1901 og BK Frem Sakskøbing denne sæson spillede 6 kampe, mens de øvrige fire hold (B1905, “Nakskov”, Velo og Maribo GF) kun spillede 3 kampe hver.
  4. Jeg har ikke medtaget de tre deltagere fra den første turnering under den første LFBU (1904-1905; den nuværende udgave af LFBU/DBU Lolland-Falster blev (gen)stiftet i 1906), som ikke allerede er nævnt i listen. Indtil videre er der i min optik tale om to særskilte lokalunioner/mesterskabsturneringer, men det kan være min holdning ændrer sig på dette punkt, når jeg har fået læst mere op på det.
  5. Umiddelbart har jeg navngivet fodboldklubberne fra Utterslev, Vestenskov (bl.a. 1977-sæsonen), Bandholm (bl.a. 1973-sæsonen) og Soesmarke (1947/48-sæsonen) efter bedste vidende, men navngivningen (dvs. "Boldklub") er _muligvis ikke_ korrekt og skal tilrettes.
  6. Ud for den første udgave af Maribo Boldklub har jeg tilføjet bemærkningen (gammel), da jeg ikke kender den nøjagtige periode med klubbens eksistens.

Froztbyte 22. apr 2012, 04:17 (CEST)