Spring til indhold

Skabelondiskussion:Spejder

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Fin ide med en sådan skabelon. Rent ideologisk er der en lille hage ved den. Ikke at jeg mener at det bør laves om. Men hvor DDS,DBS, KFUM-spejderne og De Grønne Pigespejdere tilhører spejderbevægelsen med sin oprindelse i B-P's ideologi, er FDF en organisation med en helt anden ideologisk baggrund (indtil for ca. 10-15 år siden var formålsparagraffen udelukkende at samle de unge om det kristne ord).

Men da alle disse for u(den)forstående fremstår som nært beslægtede med samme type aktiviteter, er det OK for mig at vi slår dem sammen i skabelonen. Bare der ikke er nogen, der følger tråden og inkluderer DUI, 4H, Natur og Ungdom m.m. Dér var en kategori:Børne- og ungdomsorganisationer mere på sin plads.--Jørgen 3. apr 2005 kl. 11:36 (CEST)

Du har ganske ret mht. FDF, og jeg skal nok lade være med at kalde DUI for spejdere. I anden sammenhæng (http://atlasgeo.span.ch/fotw/flags/scout.html) kom jeg for skade at kalde Hitlerjugend og de østtyske ungpionerer for spejder-agtige; det fik en del læsere til at blive ganske ophidsede - især fordi HJ og JP ikke var kristent funderede. --Palnatoke 3. apr 2005 kl. 11:45 (CEST)
Jeg tror nu ikke at kristent/ikke kristent/ikke religiøst tilhørsforhold betyder så meget i det store billede. Vi har spejdere i DDS med bl.a. muslimsk baggrund. Det er nok mere den politiske forbindelse der er den røde klud.--Jørgen 3. apr 2005 kl. 11:56 (CEST)

Gule spejdere?

[rediger kildetekst]

Jeg overvejede at tilføje de gule spejdere til skabelonen, men vil (i lyset af ovenstående diskussion) lige høre først: Regnes de for spejdere? --Palnatoke 17. maj 2005 kl. 15:27 (CEST)

ja, det mener jeg ikke, der kan være tvivl om, jvf. forbundets sider: International og Europa--Sir48 (Thyge) 17. maj 2005 kl. 15:41 (CEST)
De er spejdere, men ikke under WAGGGS/WOSM. De skilte sig ud i 1984 og der var meget turbulens omkring dem i starten, bl.a. fraktionerede de sig et par gange efter interne stridigheder. Der er også noget, der hed/hedder De Frie Spejdere, men jeg er ikke klar over om de stadig findes - I Helsingør, hvor jeg var hyperaktiv spejderleder levede de en meget stille tilværelse uden megen kontakt til andre spejdere. Jeg vil prøve at spørge en bekendt i fællesrådet. --Jørgen 17. maj 2005 kl. 15:57 (CEST)

Grønspætterne

[rediger kildetekst]

Hvad var meningen med linket til Grønspætterne? Skulle det linke til det fra Anders And-universet, eller findes de rigtigt? --Maitch 24. maj 2005 kl. 21:31 (CEST)

Ligemeget, jeg så din kommentar på den anden diskussion. --Maitch 24. maj 2005 kl. 21:35 (CEST)

Kategori i skabeloner

[rediger kildetekst]

Man skal generelt være meget forsigtig med at sætte kategorier ind i skabeloner - dels lander skabelonen selv i kategorien, hvad der er temmelig intetsigende, dels kommer alle de sider, hvor skabelonen bruges, ind i kategorien. Det sker bare ikke med det samme, men først næste gang siderne gemmes. Det er en kilde til uundgåelige frustrationer. --Palnatoke 12. jun 2005 kl. 22:49 (CEST)

Nå det var derfor du gendannede. Jeg troede lige, jeg kunne skyde genvej :-) --Rune Magnussen 12. jun 2005 kl. 22:53 (CEST)
Det anede jeg ikke Ole - men godt du skriver det, for der er så vidt jeg ved indsat kategorier med skabeloner både ved dagens artikel og ved ordbogsopslagene. Jeg har ikke bemærket problemet men er glad for at vide det KAN ske :-) Mvh Malene Thyssen 12. jun 2005 kl. 23:32 (CEST)

Ny version af skabelonen?

[rediger kildetekst]

Jeg synes skabelonen er lidt uoverskuelig, med centrering af teksten og med tabeloverskrifter og indhold blandet grundigt sammen. Jeg har lavet et forslag til en ny skabelon, men jeg ville ikke bare uden videre erstatte den eksisterende. Har I nogle kommentarer? -Fred Bradstadt 22. jul 2005 kl. 18:43 (CEST)

Det er da meget mere overskueligt - jeg kan godt lide den. --Jørgen 22. jul 2005 kl. 19:40 (CEST)
Købt. --Palnatoke 30. jan 2006 kl. 11:35 (CET)

Hvor detaljeret skal skabelonen være?

[rediger kildetekst]

Jeg er lidt betænkelig ved at Oak City Rally får en selvstændig eksistens i skabelonen - det hører mere til i en kategori, da det 'blot' er et af mange spejderløb. Der er andre arrangementer, der så også kan kræve sin ret i skabelonen, f.eks. Dinizuli, Alligatorløbet, Dilleløbet, Nathejk, Vejleå- og Mølleåsejladserne, regattaen i vistnok Odense, diverse sølvøkseløb og mange andre. (Og det er ikke fordi det er 'mosegrisene' der arrangerer!) --Jørgen 31. mar 2006 kl. 10:18 (CEST)

OK. Det var blot mit indtryk at Oak City Rally var større og bedre kendt end så mange andre arrangementer. --Palnatoke 31. mar 2006 kl. 10:29 (CEST)
Det er da også kendt for at være det største sæbekasseløb, vistnok. Men sådan har andre spejderarrangementer også særkender, bl.a. er Mølleåsejladsen kun sammenlignelig med lemmingeår :-) --Jørgen 31. mar 2006 kl. 10:42 (CEST)
Det kunne lyde som om vi skulle overveje en kategori til større spejderarrangementer - der er en del af dem. --Palnatoke 31. mar 2006 kl. 10:51 (CEST)

lidt tilføjelser

[rediger kildetekst]

Jeg har tilføjet den tværkorpslige fjeldgruppe. Siden eksisterede allerede, og bør efter min opfattelse nævnes når JOTA/JOTI er med.

Dertil har jeg oprettet Methodist spejderne, og vil tilføje dem til skabelonen. De er uden tvivl et af de meget små korps i Danmark, men er på størrelse med de gule, så jeg mener de skal med. Jeg vil derfor tilføje dem til skabelonen.

--WikiDahl 9. okt 2007, 20:08 (CEST)

Forslag til overskrift

[rediger kildetekst]

Jeg synes ikke helt at overskriften på skabelonen er dækkende nok. Jeg ved godt at mange også betragter FDF'erne som spejdere, men det er de ikke - og kunne også forstå af denne diskussion, at en del af de andre heller ikke er. Derfor synes jeg man burde lave en overskrift noget lig "Spejder-relaterede emner" eller "Spejder-relaterede artikler". Jeg synes man bør lave en overskrift, så FDF osv. stadig kan være med (uden at nogen bliver sure... Jeg ved godt at den skabelon har været der i lang tid, men alligevel), men samtidig ikke at det byder op til at alle mulige andre friluftsorganisationer skal være med. --Anigif 7. apr 2008, 12:53 (CEST)

Nu har jeg skrevet "Spejdere og spejder-relaterede emner", for det er nyttigt at holde fokus på spejderne. --Palnatoke 7. apr 2008, 13:57 (CEST)
I hvert fald bedre end før ;) --Anigif 7. apr 2008, 14:10 (CEST)