Skarsfjorden (Nordland)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Skarsfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Meløy og Rødøy
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Helgeland
Type fjord
Maks. længde 13 kilometer
Oversigtskort
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Skarsfjorden. (Se også artikler, som begynder med Skarsfjorden)

Skarsfjorden (også skrevet Skardsfjorden)[1] er en fjord i Rødøy og Meløy kommuner i Nordland fylke i Norge.[2] Fjorden går 13 kilometer mod øst, hvor den deler sig i to. Ind til bunden af Nordfjorden er den 31 kilometer lang.

Skarsfjorden har indløb mellem Sleipnesodden i syd og Åmnøyhamna i nord. Det meste af fjorden ligger på sydsiden af Åmnøya. Der ligger flere mindre bygder på begge sider af den. Omkring 10 kilometer inde i fjorden ligger øerne Forøya og Esøya. Her deler fjorden sig i to. Den ene del går nordøstover til indløbet af Bjærangsfjorden. På sydsiden af øerne går Arhaugfjorden mod sydøst og går efterhånden over i Holandsfjorden, som igen går over i Nordfjorden.

Fylkesvej 464 går langs nordsiden af fjorden på Åmnøya. Ved Åmnøyhamna længst mod vest møder Skarsfjorden Bolgfjorden som går på nordsiden af Åmnøya.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Skarsfjorden". Faktaark. Kartverket. Hentet 11. oktober 2016.
  2. ^ Skarsfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).