Skin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Skin
Deborah Anne Dyer aka Skin.jpg
Information
Født 3. august 1967Rediger på Wikidata
BrixtonRediger på Wikidata
Oprindelse London
Genre Punk, Rock

Skin er kunstnernavnet for sangerinden Deborah Anne Dyer (født 3. august 1967 i Brixton, London) er stadig bedst kendt som i 90'er-bandet Skunk Anansie, der på opsigtvækkende vis smeltede hård rock sammen med sort feministisk vrede på hitnumre som 'Weak' og 'Hedonism'.

Britiske Skin var med til at danne gruppen Skunk Anansie i starten af 90'erne. I 1994 gav de deres første koncert, og senere indspillede de deres debutalbum 'Paranoid and Sunburnt' på kun seks uger.

I 1996 kom det endelige gennembrud for gruppen med det hårdtrockende og politiske album 'Stoosh', der hittede med singlen 'Hedonism', der for en tid gjorde gruppen til et meget varmt navn – især på efterskoler og gymnasier. Efter at have udgivet albummet 'Post Orgasmic Chill' i 1999 lod gruppen sig opløse i 2001.

Skin gik derefter solo og udgav i 2003 albummet 'Fleshwounds', der viste en mere stille side, af den ellers normalt højtråbende kvinde. På 'Fake Chemical State' var Skin blevet træt af stilheden og hun skruede derfor igen helt op for både charmen og punkattituderne. [1]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albums[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.