Skjettenfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Skjettenfjorden
Luftfoto af Skjettenfjorden med indløbet til Holmåkfjorden i forgrunden
Luftfoto af Skjettenfjorden med indløbet til Holmåkfjorden i forgrunden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Hamarøy
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Vestfjorden, Salten
Type fjord
Maks. længde 7,5 km
Maks. dybde 190 meter
Oversigtskort

Skjettenfjorden er en fjordarm af den sydvestlige del af Sagfjorden i Steigen kommune i Nordland fylke i Norge. Den går 7,5 kilometer mod sydvest fra indløbet mellem BjørnesetEngeløya og Dyping på fastlandet.[1]

Fra Oterneset går Flagsundet mod vest og giver forbindelse til Vestfjorden. På østsiden, nord for Vinsnes, begynder fjordarmen Holmåkfjorden. Den går videre mod sydvest til Skjelvareid. En række holme og skær ligger i indløbet, hvoraf Storøya er den største (lidt over 4 hektar).

Fylkesvej 835 går langs østsiden af fjorden, videre mod syd og rundt Holmåkfjorden, før den igen går ca. 1,5 kilometer langs vestsiden af Skjettenfjorden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Skjettenfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi