Sløverfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sløverfjorden
Sløverfjorden september 2015
Sløverfjorden september 2015
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Hadsel
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Austvågøy
Type Fjord
Maks. længde 10 km
Oversigtskort

Sløverfjorden er en fjordarm af Hadselfjorden på nordsiden af Austvågøy i Hadsel kommune i Vesterålen i Nordland fylke i Norge. Fjorden går ti kilometer mod sydvest til Higrav inderst i Higravfjorden som er navnet på den inderste del.[1]

Fjorden har indløb mellem Kalvøya i vest og Svartgalten i øst. Midt i indløbet ligger også Arnøya. På vestsiden af Arnøya ligger Arnøysundet og over dette går Europavej E10 og lige ind i en tunnel under fjorden som en del af Lofast. Europavejen følger hele vestsiden af fjorden. Der er få bebyggelser langs fjorden. Higrav ligger inderst i fjorden, og på vestsiden af Higravfjorden ligger Budalen. På østsiden ligger Sløvra. Lidt syd for Sløvra går Austpollen godt en kilometer mod sydøst.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Sløverfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi