Sokka

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sokka
Information
Skabt af Bryan Konietzko, Michael Dante DiMartino Rediger på Wikidata
Spillet af Jackson Rathbone, Jack DeSena Rediger på Wikidata
Race Vandstamme Rediger på Wikidata
Arbejde Kriger, høvding, fiktiv politiker Rediger på Wikidata
Far Hakoda Rediger på Wikidata
Søskende Katara Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Sokka er en fiktiv person fra tegnefilmsserien Avatar, The Last Airbender. Han og hans søster, Katara, er begge fra Sydpolen.

Personlighed[redigér | redigér wikikode]

Skeptisk og fuld af humor. Sokka kan ikke betvinge nogen elementer og er derfor anderledes end Aang , Toph og Katara . Sokka foretrækker dog også krigerens og videnskabens måde og han tager beskytterrollen meget alvorligt. Sokka er også meget intelligent og er god til at komme op med ideer med det samme. Selvom det ikke er altid at hans planer er så effektive eller virker.

Patriotisk og god til at bære nag, Sokka ønsker stærkt at hævne sig på Ildnationens angreb på vandstammen der var med til hans mors død. Han har en lille interesse i mysteriet at kunne betvinge og foretrækker at løse problemer med hans styrke og vittigheder. Til trods for hans intelligens opfører Sokka sig tit fjollet og ligefremt dumt. Hans sarkastiske og absurde opførsel er nogel gange med til at tage vigitge beslutninger.

Sokka har ved flere lejligheder demonsteret hans kærlighed for kød, og er gruppens jæger. Sokka har også for vane at bruge sarkasme. I episoden Bitter Work råber han til Karma i himlen at han lover at opgive kød og sarkasme for altid. Han er villig til at blive Sokka, vegetaren og den ligefremme i stedet for Sokka, kødæderen og sarkasme fyren. Til slut i episoden har han opgivet den tanke.

Under vejledning fra sværdmesteren Piandao, udviser Sokka urtodokse metoder under hans træning. I en af hans øvelser skal han sætte sit mærke på et stykke papir. I stedet for at skrive sit navn, tværer Sokka blæk i ansigtet og laver et tryk af hans ansigt på papiret.

Sokka skriver med sin højre hånd og tegner med den venstre. Han er ambitiøs selvom hans ventrehånds kunst er lig børnehave tegninger. Dette kan også bare skyldes at han stinker til at tegne.

På dansk spilles stemmen af Mads Malik Grosos.