Song So Hee

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Song So Hee

Song So Hee (송소희, født 20. oktober 1997) er en sanger af traditionel koreansk gugak (traditionel musik), Mihn-Yoh 민요 (民謠).

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Hun begyndte at optræde gugak i en alder af fem. Hun vandt National Sijo Contest i 2004, og i 2008 førstepræmien i "The National Singing Contest", (et KBS show) i 2008. Hun har specialiseret sig i Mihn-Yoh 민요 (民謠), gamle folkesange af den koreanske arbejdsklasse. Mihn-Yoh er speciel, fordi teksterne er blevet overleveret gennem generationer fra arbejderklassen Korea, og det anses for at være talerør for folket.

Hendes forældre har ikke en musikalsk baggrund: mens hun var barn, arbejdede de begge i restauranter for at tjene til livets ophold, og hendes fader tog et andet job med at levere aviser tidligt om morgenen for at finansiere hendes sangundervisning, som hun begyndte i en alder af fem år.[1]

Det siges, at da hun anmodede om sine forældres hjælp i at opnå sangundervisning, lyttede hendes forældre og anerkendte hendes stemmemæssige sangtalent. Song So Hee er et once in a lifetime-født talent med en medfødt mirakuløs sangstemme, ikke mindst i betragtning af at ingen i hendes familie har musikalske baggrund. Hun håber på en fremtid, hvor der er flere Mihn-Yoh-baserede talentshows for alle seere og deltagere på tværs Den Koreanske Halvø og i udlandet.

I 2010 valgte regeringen hende som "årets bedste koreaner" (Best Korean of the Year), en årlig pris for en person, der har prydet og beriget nationen.

Hun sang folkesangen "Arirang" i marts 10 ved afslutningsceremonien for det paraolympiske vinter-OL i Sochi i 2014.

Den 26. juli 2014 vandt hun Immortal Song 2 (en musikalsk konkurrence arrangeret af KBS).[2]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ YouTube
  2. ^ [HIT 불후의 명곡2-송소희 - 사랑 없인 못 살아요.20140726]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]