Southampton

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Southampton
Southampton Rediger på Wikidata
Overblik
Land Storbritannien Storbritannien
Postnr. SO Rediger på Wikidata
Telefonkode 0238 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 271.173 (2016)[1] Rediger på Wikidata
 - Areal 51,5 km²
 - Befolknings­tæthed 5.269 pr. km²
Andet
Tidszone UTC±00:00 Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.southampton.gov.uk
Oversigtskort

Southampton er en by i HampshireEnglands sydkyst. Byen har omkring 253.651 indbyggere, og tælles oplandet med, er der lidt over 1 million indbyggere (2011).[2] Southampton ligger 110 kilometer sydøst for London og er en vigtig havneby for krydstogtskibe. Det var fra denne havneby, at det britiske passagerskib Titanic stævnede ud på sin første og sidste rejse.

Efter at romerne havde indledt deres erobring af Storbritannien, 43 år efter vor tidsregning, gjorde de byen til en vigtig, befæstet handelsby under navnet Clausentum.

Da normannerne indtog England, efter slaget ved Hastings i 1066, kom Southampton til at spille en vigtig rolle som transithavn mellem Englands daværende hovedstad, Winchester, og Normandiet i Frankrig. Southampton Castle blev opført, først i træ, men i 1100-tallet ombygget til sten.

Under anden verdenskrig fik havnebyen atter en afgørende rolle, da mange allierede landgangsfartøjer og andre krigsskibe sejlede ud herfra under D-dag.

Southampton er hjemsted for fodboldklubben Southampton F.C.

Noter[redigér | rediger kildetekst]


Englands geografiSpire
Denne artikel om Englands geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi