Forskel mellem versioner af "Guldholm Kloster"

Spring til navigation Spring til søgning
22 bytes tilføjet ,  for 14 år siden
m
Retter sprog, tilføjer stub
(Kategori:Tidligere danske klostre)
m (Retter sprog, tilføjer stub)
'''Guldholm kloster''' var et [[Cistercienserordenen|Cistercienserkloster]] i middelalderens[[middelalder]]ens [[Sydslesvig]]. I [[1191]] indviede [[Slesvig Stift|Slesvig]]s biskop Valdemar klostret på en lille halvø ved Langsøen i nær [[Slesvig by]] i [[Angel]].
 
Årsagen til Guldholm klosters grundlæggelse var begivenhederne i det lille munke[[munk]]e- og nonnesamfund[[nonne]]samfund i St. Michaels kloster i Slesvig.; Abbedenabbeden og nogle af hans munke lå døddrukne nede i et af byens ølhuse, hvor de havde sviret og moret sig med piger. Denne episode fik biskop Valdemar til at beslutte at flytte klostret fra Slesvig til Guldholm, hvor han ejede jord. Men der faldt ikke ro over munkene og i [[1200-tallet]] flyttedes klostret længere nordpå til [[Ryd Kloster|Ryd]] (nu [[Lyksborg]]).
 
Denne episode fik biskop Valdemars til at beslutte at flytte klostret fra Slesvig til Guldholm, hvor han ejede jord. Men der falder ikke ro over munkene og i [[1200-tallet]] flyttedes klostret længere nordpå til [[Ryd Kloster|Ryd]] (nu [[Lyksborg]]).
 
[[Kategori:Danmarks historie]]
[[Kategori:Tidligere danske klostre]]
[[sv:Guldholm kloster]]
 
{{histstub}}
17.763

redigeringer

Navigationsmenu