Almendannelse: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Indholdet er nyskrevet, og det opr. citat (der nu ikke længere er i citationstegn) er overført til diskussionssiden (se denne)
Linje 1: Linje 1:
'''Almen dannelse''' er et begreb, der bruges om en bestemt helhed af [[viden]], [[færdighed]]er og [[holdning]]er. Helheden er afgrænset i forhold til det, som de toneangivende i [[samfund]]et til enhver tid betragter som det nødvendige minimum for at kunne begå sig. Derfor er indholdet også under konstant forandring, selv om man ofte fastholder begrebet som en fast, kulturbærende grundstamme i [[personlighed]]sdannelsen.
Almendannelsen er en integreret del af den gymnasielle uddannelse, der består af en række af kompetencer og færdigheder, der tilsammen har det formål at lære dets elever om samfundets normer og regler, om kulturen, om de begivenheder, der har ledt til skabelsen af vores samfund, og vigtigst af alt om livet og vores egen rolle i det. Derfor kan man med rette sige at almendannelsens mål er at give elever livskompetence

==Litteratur==
*Harry Haue: ''Almendannelse som ledestjerne'', disputats 2003 ISBN 87-7938-040-9

==Eksterne links==
*[http://www2.acu-aarhus.dk/udgivelser/AlmenDannelse.pdf Harry Haue:''Almendannelse'']
*[http://www.emu.dk/gym/fag/st/ EMU:''Almen sprogforståelse'']

[[Kategori:Uddannelse]]

Versionen fra 20. nov. 2007, 00:47

Almen dannelse er et begreb, der bruges om en bestemt helhed af viden, færdigheder og holdninger. Helheden er afgrænset i forhold til det, som de toneangivende i samfundet til enhver tid betragter som det nødvendige minimum for at kunne begå sig. Derfor er indholdet også under konstant forandring, selv om man ofte fastholder begrebet som en fast, kulturbærende grundstamme i personlighedsdannelsen.

Litteratur

Eksterne links