Sedan (bil): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
biltype fra no:wiki
 
typo
Linje 1: Linje 1:
[[Billede:Audi-A6.jpg|thumb|Audi A6 er et eksempel på en sedan]]
[[Billede:Audi-A6.jpg|thumb|Audi A6 er et eksempel på en sedan]]
'''Sedan''' betegner en [[bil]]type med konventionelt, lukket [[karosseri]] med to eller fire sidedører og A-, B- og C-stolper som bærer taget. En sedan har desuden bagagerum med låg som er adskilt fra kupéen, ikke tophængslede døre m/vindue. Denne biltype er registreret til fire, fem eller seks personer. Enkelte sedaner kan have bagsæder der kan lægges ned så lange objekter, som ellers ikke kan være i bagagerummet, kan føres ind i kupéen fra åbningen bagtil. Betegnelsen kommer fra [[fransk]] og betød oprindelig en slags lukket [[bærestol]], som man har antaget har sin oprindelse fra byen [[Sedan (by)|Sedan]]. På fransk hedder denne biltype dog berline.
'''Sedan''' betegner en [[bil]]type med konventionelt, lukket [[karosseri]] med to eller fire sidedører og A-, B- og C-stolper som bærer taget. En sedan har desuden bagagerum med låg som er adskilt fra kupéen, ikke tophængslede døre m/vindue. Denne biltype er registreret til fire, fem eller seks personer. Enkelte sedaner kan have bagsæder der kan lægges ned så lange objekter, som ellers ikke kan være i bagagerummet, kan føres ind i kupéen fra åbningen bagtil. Betegnelsen kommer fra [[fransk]] og betød oprindelig en slags lukket [[bærestol]], som man har antaget har sin oprindelse fra byen [[Sedan (Frankrig)|Sedan]]. På fransk hedder denne biltype dog berline.


[[Kategori:Biler]]
[[Kategori:Biler]]

Versionen fra 9. dec. 2007, 16:55

Audi A6 er et eksempel på en sedan

Sedan betegner en biltype med konventionelt, lukket karosseri med to eller fire sidedører og A-, B- og C-stolper som bærer taget. En sedan har desuden bagagerum med låg som er adskilt fra kupéen, ikke tophængslede døre m/vindue. Denne biltype er registreret til fire, fem eller seks personer. Enkelte sedaner kan have bagsæder der kan lægges ned så lange objekter, som ellers ikke kan være i bagagerummet, kan føres ind i kupéen fra åbningen bagtil. Betegnelsen kommer fra fransk og betød oprindelig en slags lukket bærestol, som man har antaget har sin oprindelse fra byen Sedan. På fransk hedder denne biltype dog berline.