Rekreation: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
JAnDbot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: tg:Кайфият
m Mindre omskrivning af ordsprogslignende artikel
Linje 1: Linje 1:
'''Rekreation''' (lat.''recreare'' at genskabe) betyder at komme til kræfter, -hvile sig og -holde fri.
'''Rekreation''' er hvile eller adspredelse, især efter overstået sygdom, som middel til at genvinde kræfter. En kombination af hvile og heling.


Eksempelvis er det efter et svært sygdomsforløb ofte gavnlig at gå på rekreation, i en kortere eller længere periode, for at opbygge og genskabe det [[psykisk]]e- og [[fysisk]]e helbred og kræfter.
[[Synonym]]er: [[rekonvalescens]].


Befolkningerne i højt udviklede- og velhavende lande, lever ofte et stillesiddende- og [[stress|stresset liv]], forårsaget af den højt udviklede [[teknologi]], som virker aflastende på fysisk udfoldelse samt foranlediger forøgede krav på arbejdsmarkedet. Som modvægt rekreerer man sig i mange tilfælde med [[fritid]]saktiviteter, som afviger fra daglige gøremål, i form af [[rejse]]r, [[underholdning]], fysiske aktiviteter o.a., med det formål at genskabe psykisk-, mental- og fysisk stabilitet.
Orddannelser: [[rekreere]], [[rekreationsophold]], [[rekreationsrejse]].
[[Kategori:Rekreation|Rekreation ]]

{{ordbog}}

[[Kategori:Rekreation| ]]


[[bs:Zabava]]
[[bs:Zabava]]

Versionen fra 18. feb. 2009, 12:39

Rekreation (lat.recreare at genskabe) betyder at komme til kræfter, -hvile sig og -holde fri.

Eksempelvis er det efter et svært sygdomsforløb ofte gavnlig at gå på rekreation, i en kortere eller længere periode, for at opbygge og genskabe det psykiske- og fysiske helbred og kræfter.

Befolkningerne i højt udviklede- og velhavende lande, lever ofte et stillesiddende- og stresset liv, forårsaget af den højt udviklede teknologi, som virker aflastende på fysisk udfoldelse samt foranlediger forøgede krav på arbejdsmarkedet. Som modvægt rekreerer man sig i mange tilfælde med fritidsaktiviteter, som afviger fra daglige gøremål, i form af rejser, underholdning, fysiske aktiviteter o.a., med det formål at genskabe psykisk-, mental- og fysisk stabilitet.