Forskel mellem versioner af "Dansk PEN"

Spring til navigation Spring til søgning
5 bytes tilføjet ,  for 11 år siden
m
Bot: Retter overskrift og/eller fjerner overflødig kommando og/eller ensretter kildehenvisninger.; kosmetiske ændringer
m (Sprog.)
m (Bot: Retter overskrift og/eller fjerner overflødig kommando og/eller ensretter kildehenvisninger.; kosmetiske ændringer)
Dansk PEN blev stiftet i [[1930'erne]]. Organisationen samarbejder med International PEN om internationale spørgsmål, men arbejder også på egen hånd i specielt danske problemstillinger.
 
Arbejdet i International PENs Writers in Prison Committee (WiPC) har i mange år været prioriteret meget højt i Dansk PEN. Derudover arrangerer PEN litterære møder med forfattere fra ind og udland, samt debatmøder om litteratur og ytringsfrihed.
 
Dansk PEN ledes af en bestyrelse på 11 personer, hvor formandsposten i øjeblikket varetages af [[Anders Jerichow]], mens [[Merete Pryds Helle]] er næstformand.
I Danmark er PEN i de senere år blevet kritiseret for ikke i tilstrækkelig grad at hjælpe forfattere, der trues af [[islamisme|islamister]], f.eks. [[Ayaan Hirsi Ali]]. Dette på trods af, at mange af de konkrete sager som PEN arbejder med relaterer sig religiøse, fundamentalistiske kræfters forfølgelse af skribenter rundt om i verden.
 
Også foreningens forbehold over for optagelse af fortatteren [[Lars Hedegaard]] med henvisning til en for negativ tone over for muslimer i bogen ''I Krigens Hus'', har ført til beskyldninger om, at foreningen har opgivet den mere kompromisløse kamp for det frie ord til fordel for en mere afdæmpet og "pæn" facon. <ref>[http://jp.dk/meninger/leder/article1128789.ece jp.dk: Dansk PÆN]</ref>.
 
== Se også ==
{{Reflist}}
 
== Eksterne linkshenvisninger ==
* [http://www.pen.dk/ Dansk PEN - officiel website]
 
55.787

redigeringer

Navigationsmenu