Computerprogram: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
mNo edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Program''' eller '''software''' er i forbindelse med en [[computer]] en række instruktioner, som computeren udfører for at løse en bestemt opgave.
'''Program''' eller '''software''' er i forbindelse med en [[computer]] en række instruktioner, som computeren udfører for at løse en bestemt opgave. Programmer kan have forskellige licenser. Eksempler på disse er freeware og shareware som de mest kendte. Freeware er programmer, der er gratis at bruge, men shareware programmer er gratis at prøve i en begrænset version.


På en [[pc]] indlæses programmet normalt fra en [[harddisk]] eller [[cd-rom]] til [[ram]], inden det afvikles. Et program står normalt ikke alene, men vil blive afviklet under et [[styresystem]].
På en [[pc]] indlæses programmet normalt fra en [[harddisk]] eller [[cd-rom]] til [[ram]], inden det afvikles. Et program står normalt ikke alene, men vil blive afviklet under et [[styresystem]].
Linje 24: Linje 24:


==Se også==
==Se også==
[http://programmer.downloadcentral.dk/ Download af programmer]
* [[Computervirus]]
* [[Computervirus]]
* [[Orm (computerprogram)|Orm]]
* [[Orm (computerprogram)|Orm]]

Versionen fra 16. jun. 2009, 14:56

Program eller software er i forbindelse med en computer en række instruktioner, som computeren udfører for at løse en bestemt opgave. Programmer kan have forskellige licenser. Eksempler på disse er freeware og shareware som de mest kendte. Freeware er programmer, der er gratis at bruge, men shareware programmer er gratis at prøve i en begrænset version.

På en pc indlæses programmet normalt fra en harddisk eller cd-rom til ram, inden det afvikles. Et program står normalt ikke alene, men vil blive afviklet under et styresystem.

Der findes i sagens natur mange slags programmer. De kan for eksempel deles op på denne måde:

  • Batchprogrammer, der kun modtager input ved programmets start.
  • Interaktive programmer, som løbende giver brugeren mulighed for at give programmet input.

Programmer fordelt på anvendelse

Se også

Download af programmer


SoftwareSpire
Denne artikel om software og programmering er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Computersoftware er ofte betragtes som alt andet end hardware, hvilket betyder, at de "hårde" er de dele, der er materielle mens de "bløde" del er den immaterielle genstande inde i computeren. Software omfatter en meget bred vifte af produkter og teknologier udviklet ved hjælp af forskellige teknikker som programmerings sprog, scriptsprog eller endog microcode eller et FPGA stat. De typer af software omfatter websider udviklet ved hjælp af teknologier, som HTML, PHP, Perl, JSP, ASP.NET, XML, og desktop programmer som Microsoft Word, OpenOffice udviklet ved hjælp af teknologier såsom C, C + +, Java, C # osv. Software normalt løber på en underliggende software operativsystemer, såsom Microsoft Windows eller Linux. Softwaren indeholder også videospil og logikken systemer af moderne forbruger udstyr såsom biler, fjernsyn, brødristere.