Diskussion:Computerprogram

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Software er noget der kommer ind i computerens verden - fx. Windows, Photoshop, ect. Hardware er det udenom computeren - fx. Skærm, Plastik, ect. (Skrev 212.10.117.207 (diskussion • bidrag) 11. aug 2012, 12:14. Husk at signere dine indlæg.)

Omdøbning[rediger kildetekst]

Jeg synes ordet computerprogram er misvisende eller gammeldags. Fordi det referer til stationære og bærbare computere, hvor vi i dag også bruger både tablets og smartphones og endda ure, som er fyldt med programmer.

Synes i vi skal omdøbe denne artikel fra "Computerprogram" til "Program (IT)"? Og artiklen "Computervirus" til "Virus (IT)"?

Hvis vi omdøber dem kommer titlerne til at se sådan her ud i praksis:
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Program_(IT)&redirect=no
Program (IT)


https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Virus_(IT)&redirect=no
Virus (IT)

Mvh Mads Haupt (diskussion) 26. sep 2015, 22:51 (CEST)

Nu handler artiklen jo om programmer til en computer. Artiklen mobilapplikation omhandler derimod apps til telefoner. Desuden kalder ordnet.dk det også for et computerprogram. Når det er sagt, er der nok flere, der finder forslaget, hvis du lægger det på Wikipedia:Flytteforslag.
- Sarrus (db) d. 26. sep 2015, 23:24 (CEST)
Ja, hvis vi tager formuleringen, så handler den om programmer til computeren, men fjerner vi PC-præget har vi en artikel der handler om både det på smartphones/tablets og det på PC.
Det er jo reelt set det samme. I dag kan man endda køre Windows på en tablet, eller nærmere man kan endda få Windows-tablets.
Så jeg tænker den trænger til en flytning og opdatering.
Når jeg nu skal flytte diskussionen over til flytteforslagssiden, må jeg så gerne flytte dine indlæg med?
Mvh Mads Haupt (diskussion) 27. sep 2015, 00:49 (CEST)
Denne diskussion bør ikke fjernes fra siden i forbindelse med en evt. oprettet diskussion på Wikipedia:Flytteforslag. Mht. flytning af denne artikel, så vær opmærksom på, at ifølge navngivningsnormen bør artiklerne (...) hedde det som de fleste dansktalende vil finde naturligt og programmer til en computer kaldes computerprogrammer? Udfordringen er så, at hvor programmer til en computer kaldes et computerprogram, kaldes programmer til telefoner og tablets for apps. Desuden findes der også programmer til Windows 8 og Windows 10, der kaldes apps. Der kan således både være computerprogrammer og apps på en computer med et af disse styresystemer, hvilket vel betyder, at det alligevel ikke er helt det samme?
- Sarrus (db) d. 27. sep 2015, 10:08 (CEST)
I bund og grund er det det samme, de eneste forskelle der er, er tankegangen og at apps samles på et sted, så de er nemme og hurtige at finde, hvorimod "programmer" ikke gør (på samme måde)
Og jeg tænker ikke at det kommer til at forstyrre læseren, idet der vil komme en redirect, når den er flyttet.
Jeg tænker at en omstrukturering af det, vil kunne forbedre både indhold, give brugeren overblik etc.
Men helt præcist hvordan der skal omskrives og omstruktureres, så vi får det bedst mulige resultat, vil jeg lige tænke lidt over. : )
App står forresten for application, hvilket indenfor IT, vil sige et program. ;)
Mvh Mads Haupt (diskussion) 29. sep 2015, 00:46 (CEST)