Hardwaredriver: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
67 bytes tilføjet ,  for 16 år siden
ingen redigeringsopsummering
No edit summary
No edit summary
En '''driver''' er et stykke software der tillader [[operativsystem]]et at kommunikere med forskellige stykker [[hardware]].
 
Idéen dennemed mådeen kandriver er at hardware producenten kan nøjes med at lave kun én type hardware, men få den til at virke på forskellige operativsystemer (f.eks. [[GNU/Linux]]) kan programmere deres egne.
Driveren fungerer ved at tillade at OEM's (original Equipment manufactures - altså dem der laver hardware) kan sikre sig at deres produkter f.eks. en printer kan "snakke sammen" med det operativ system, som er installeret på computeren. På den måde kan en OEM f.eks. lave en driver til [[Microsoft Windows|Windows]] og en anden til [[GNU/Linux]]. Der findes dog flest drivere til [[Microsoft Windows|Windows]], og indimellem laver komercielle firmaer ikke drivere til andre operativ systemer, men superbrugere af f.eks.
 
Driveren fungerer ved at tillade at OEM's (original Equipment manufactures - altså dem der laver hardware) kan sikre sig at deres produkter f.eks. en printer kan "snakke sammen" med det operativ system, som er installeret på computeren. På den måde kan en OEM f.eks. lave en driver til [[Microsoft Windows|Windows]] og en anden til [[GNU/Linux]]. Der findes dog flest drivere til [[Microsoft Windows|Windows]], og indimellem laver komercielle firmaer ikke drivere til andre operativ systemer, men superbrugere af f.eks. [[GNU/Linux]] kan programmere deres egne og dele dem.
På denne måde kan hardware producenten så lave kun én type hardware, men få den til at virke på forskellige operativsystemer (f.eks. [[GNU/Linux]]) kan programmere deres egne.
 
Man bør typisk opdatere sine drivere, da der under tiden kommer væsentlige opdateringer, der kan få hardwaren til at fungere bedre. Særligt moderne [[grafikkort ]] skal opdateres ofte (såsom [[Nvidia]] og [[ATI]]). Ved at opdatere driveren kan man sikre, at grafikkortet og operativsystemet kommunikerer så effektivt som muligt, hvilket i nogle tilfælde kan forbedre den grafiske kvalitet.
 
[[Kategori:Datalogi]]
Anonym bruger

Navigationsmenu