Marineinfanteri: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Fjernet irrelevant sætning.
Linje 32: Linje 32:


== Historiske korps ==
== Historiske korps ==
* Marineregimentet 1672-1741, [[Danmark-Norge]]
* [[Marineregimentet]] 1672-1741, [[Danmark-Norge]]
* ''Confederate States Marine Corps'', [[Amerikas Konfødererede Stater]]
* ''Confederate States Marine Corps'', [[Amerikas Konfødererede Stater]]
* [[Marinekorps, (Corps of Colonial Marines), England]]
* [[Marinekorps, (Corps of Colonial Marines), England]]

Versionen fra 27. apr. 2010, 01:27

Japansk marineinfanteri invaderer Ganghwa (Korea) i 1875

Marineinfanterister er elitesoldater, der traditionelt indsættes fra søen.

I moderne krigsførelse indsættes marineinfanteriet med forskellige midler såsom motorkøretøjer, fly, skibe etc., hvorfor en del af denne krigsførelse hedder amfibiekrigsførelse. Da marineinfanteristerne traditionelt indsættes fra søsiden, hører de i de fleste lande under marinen, heraf navnet. Marineinfanterister er deciderede angrebsstyrker og findes som sådan kun i større lande eller lande med store militære styrker som USA, Rusland, Kina, Frankrig, Storbritanien, Israel, Tyrkiet, Grækenland m.fl.

Deres primære formål er at bane vejen for alle de øvrige tropper ved, via kamp, at tage land og opbygge brohoveder. De anvendes dog til alle typer kampopgaver, da deres træning og organisation gør dem velegnede til dette.

De første marineinfanterister var udstationeret om bord på diverse sejlskibe. De skulle fra masterne nedskyde nøglepersonel på fjendens skibe. Derudover skulle de holde oprørske elementer blandt søfolkene under kontrol - de fleste søfolk var ufrivilligt blevet shanghajet.

Ordet marineinfanterister forveksles ofte i Danmark med ordet marinesoldater, der er det samme som orlogsgaster. Danmark har ikke marineinfanterister, da landets militære system både er for småt til dette samt tidligere var opbygget til invasionsforsvar og ikke til angrebskamp.

Flere lande har et marinekorps, bl.a.:

Nuværende korps

Historiske korps

Se også

Infanteri

Kavaleri

Artilleri

Pansertropper

MarineSpire
Denne artikel om sømilitære emner er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Militær