Ernest Chausson: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Føde- og dødsår indskrevet i FD. Kategori:Tjek fødsels- og dødsår fjernet. {{biostub}} erstattet af {{komponiststub}}.
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Ernest Amédée Chausson''' ([[21. januar]] [[1855]] – [[10. juni]] [[1899]]) var en [[Frankrig|fransk]] [[komponist]]. Han arbejdede meget langsomt, men huskes i dag især for sine sange. Han har også skrevet en [[opera]], ''[[Le Roi Arthus]],'' til hvilken han også skrev [[libretto]]en, og da han var en stor beundrer af [[Wagner]], er denne opera ment som et fransk modstykke til ''[[Tristan og Isolde]].'' Skønt hans liv i det ydre var præget af lys og velstand, er der en grundlæggende ''tristesse'' i alle hans værker.
'''Ernest Amédée Chausson''' ([[21. januar]] [[1855]] – [[10. juni]] [[1899]]) var en [[Frankrig|fransk]] [[komponist]]. Han arbejdede meget langsomt, men huskes i dag især for sine sange. Han har også skrevet 1 [[symfoni]] og en [[opera]], ''[[Le Roi Arthus]],'' til hvilken han også skrev [[libretto]]en, og da han var en stor beundrer af [[Wagner]], er denne opera ment som et fransk modstykke til ''[[Tristan og Isolde]].'' Skønt hans liv i det ydre var præget af lys og velstand, er der en grundlæggende ''tristesse'' i alle hans værker.


{{Commonscat|Ernest Chausson}}
{{Commonscat|Ernest Chausson}}

Versionen fra 9. maj 2010, 01:13

Ernest Amédée Chausson (21. januar 185510. juni 1899) var en fransk komponist. Han arbejdede meget langsomt, men huskes i dag især for sine sange. Han har også skrevet 1 symfoni og en opera, Le Roi Arthus, til hvilken han også skrev librettoen, og da han var en stor beundrer af Wagner, er denne opera ment som et fransk modstykke til Tristan og Isolde. Skønt hans liv i det ydre var præget af lys og velstand, er der en grundlæggende tristesse i alle hans værker.


KomponisterSpire
Denne biografi om en komponist er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi

Skabelon:Link GA