Forskel mellem versioner af "MS Silja Europa"

Spring til navigation Spring til søgning
9 bytes tilføjet ,  for 11 år siden
m
Typo fixing, typos fixed: istedet → i stedet, ombord → om bord (3)
m (Typo fixing, typos fixed: istedet → i stedet, ombord → om bord (3))
{{kilder|dato=Uge 18, 2010}}
'''MS Silja Europa''', er en af de største cruiseferries i verden og drevet af det [[finske]] [[rederi]] [[Silja Line]]. Skibet er bygget på Meyer Werft i [[Papenburg]] i [[Tyskland]] til færgeselskabet AB Slite, en del af [[Viking Line]]. Hoved arkitekten var Per Dockson fra [[Sverige]].
 
Færgen var allerede malet i Viking Line's farver og næsten klar til at blive afleveret, da den [[svenske krone]] blev [[devalueret]] med 10 %, hvilket førte til at AB Slite kom i økonomiske problemer. Da Slite ikke kunne betale for deres skib valgte Meyer Werft at chartre det til Viking Line's rivaler fra Silja Line. Det blev sat på [[Helsinki]]-[[Stockholm]] ruten, som erstatning for [[MS Silja Serenade]], der var sat på [[Turku]]-[[Mariehamn]]-Stockholm ruten, men Europa og Serenade måtte udveksle ruter igen i 1995 idet Serenade have problemer med at navigere i øhavet ved Turku.
 
Verdens første flydende [[McDonald's]] restaurant blev placeret ombordom bord Silja Europa fra sin jomfrurejse indtil 1996 hvor den blev lukket og erstattet af Silja Line's egen hamburger restaurant.
 
== Historie ==
* I Januar, 2000. En katalysator bliver installeret på Sijla Europa på Aker Finnyards i [[Rauma]] i Finland. Skårsten bliver også malet blå og sikkerhedssystem bliver fornyet.
* Den 8. maj 2000. Det finske sømandsforbund anmoder Silja Europa, Silja Serenade og GTS Finnjet ikke at forlade deres havne i protest imod at Silja Line har rekrutteret en besætning uden ordentlige kontrakter på rederiets nye Superseacat Four speedliner katamaran. MS Europa forlod dog Turku tre timer forsinket. De andre skibe forlod deres havne den næste morgen. Silja Europa medtog dog ikke passagerer i Stockholm den næste dag.
* Den 16. juni 2000. Bliver det reporteret ombordom bord på Silja Europa at en person er faldet overbord. Silja Europa og flere andre skibe samt både den finske og svenske kystvagt deltager i den efterfølgende eftersøgning efter den mulige forsvundne person. Der blev imidlertid ikke fundet nogen personer i vandet af nogle af skibene. Efter en gennemgang af passagerlisterne viste det sig også at alle passagerer stadigvæk var ombordom bord på Silja Europa.
* Den 19. juli 2000. Silja Europa har problemer med en af sine propeller og bliver tage ud af drift i fem dage. Problemet blev forsøgt rette i havnen i Turku, men det viser sig at være et problem på ydersiden af skibet. De passagerer som var kommet til Turku og som ville tilbage til Stockholm blev nødt til at vente hele dagen i Turku havn. Passagerne blev igen ledt om bord klokken 2 om natten. Silja Europa blev taget til værftet i Helsinki fordi værftet i Naantali var besat på det givende tidspunkt.
* Den 23. december, 2000 til den 25. december 2000. Silja Europa sejler i denne tid på en række særlige julekrydstoger fra Turku til Riga.
* Den 3. januar 2001. Silja Line meddeler, at Silja Europa vil begynde at sejle til Kapellskär i stedet for Stockholm om vinteren imens den stadigvæk vil sejle til Stockholm i sommer perioden. Årsagen blev i første omgang begrundet som ændrede krav fra passagerer imens den virkelige årsag antages at være de forhøjede brændstofpriser.
* Den 7. januar 2001 til den 19. januar, 2001. Stopper Silja Europa i Långnäs istedeti stedet for Mariehamn.
* Den 1. marts 2001 til den 14. maj 2001. Silja Europa flyttes til Turku-Mariehamn/Långnäs-Kapellskär ruten.
* Den 18. marts 2001. Silja Europa har problemer med sin autopiloten ved ankomsten til Turku, pg udover det giver skibet system falske alarmer hele tiden og til sidst sejler Silja Europa i cirkler. Skibet bliver senere eskorteret til Turku med tre slæbebåde. Silja Europa måtte annullere et cruise efterfølgende imens systemet bliver opretholdet.
 
== Eksterne links ==
 
*[http://www.silja.com Silja line official website]
 
25.982

redigeringer

Navigationsmenu