Forskel mellem versioner af "Zeitgeist (Smashing Pumpkins-album)"

Spring til navigation Spring til søgning
m
Retter flertydigt link til: Billboard - Ændrede link(s) til Billboard (magasin); kosmetiske ændringer
m (robot Tilføjer: uk:Zeitgeist (альбом))
m (Retter flertydigt link til: Billboard - Ændrede link(s) til Billboard (magasin); kosmetiske ændringer)
|Producer= [[Billy Corgan]], [[Jimmy Chamberlin]], Terry Date & Roy Thomas Baker
|Udgiver= [[Reprise Records]]
|Før= [[Machina/the Machines of God]] <br /> ([[2000]])
|Nu= Zeitgeist <br /> ([[2007]])
|Efter= [[Teargarden by Kaleidyscope]] (2009-)
}}
 
'''''Zeitgeist''''' er titlen på det sjette album fra [[Smashing Pumpkins]] og deres første i mere end syv år. Det blev udgivet 6. juli 2007 og blev bandets første udgivelse på [[Reprise Records]]. I [[USA]] har albummet solgt mere end 500.000 eksemplarer, og det anslås, at der er solgt langt over én million eksemplarer verden rundt.
 
''Zeitgeist'' blev den første plade fra [[Smashing Pumpkins]], hvor [[James Iha]] og [[D'arcy Wretzky]] ikke medvirkede. Til gengæld er albummet udelukkende indspillet af bandets to tilbageværende originale medlemmer [[Billy Corgan]] og [[Jimmy Chamberlin]]. Det er med sine 52 minutter den korteste plade siden ''[[Gish]]''. Albummet er indspillet i USA mellem august 2006 og februar 2007.
Den første single fra albummet, "[[Tarantula]]", blev udgivet via [[iTunes]] 19. maj 2007 og på cd 2. juli 2007. Den blev spillet i amerikansk radio 18. maj 2007 og er det første nye musik, man hører fra Smashing Pumpkins siden november 2000. "[[Doomsday Clock]]" er med på soundtracket til filmen ''[[Transformers]]''. Soundtracket udkom 3. juli 2007 og indeholder sange af bl.a. [[Linkin Park]], [[Disturbed]] og [[Goo Goo Dolls]]. Den anden single fra albummet blev "[[That's the Way (My Love Is)]]", der blev udgivet i efteråret 2007.
 
''Zeitgeist'' debuterede som nr. 2 på den amerikanske [[Billboard (magasin)|Billboard]]-hitliste i uge 29 med ca. 145.000 solgte eksemplarer. I [[New Zealand]] og [[Canada]] gik albummet direkte ind på førstepladsen. I [[Danmark]] debuterede Zeitgeist som nr. 14. Verden over var Zeitgeist det mest solgte album i uge 29.
 
Alle sange er skrevet af [[Billy Corgan]]. Derudover har [[Terry Date]] produceret sangene That's the Way (My Love Is), Neverlost, (Come On) Let's Go! og For God and Country, mens [[Roy Thomas Baker]] har produceret Starz, Bring the Light og Pomp and Circumstances. Alle sangene er desuden også produceret af Billy Corgan og Jimmy Chamberlin.
 
== Skæringsliste ==
# [[Doomsday Clock]]
# 7 Shades of Black
# Bleeding the Orchid
# [[That's the Way (My Love Is)]]
# [[Tarantula]]
# Starz
# United States
# Neverlost
# Bring the Light
# (Come On) Let's Go!
# For God and Country
# Pomp and Circumstances
 
* [[That's the Way (My Love Is)]]
 
[[Doomsday Clock]] gik ind som nr. 185 på den britiske hitliste, og [[Bring the Light]] gik ind som nr. 7 på hitlisten i [[Peru]] til trods for, at de ikke er blevet udgivet som singler.
 
 
* Peace and Love
* Promise
 
 
[[Kategori:Album fra 2007]]

Navigationsmenu