Brugerdiskussion:Steenth

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Brugerdiskussion:Steenthbot)
Spring til navigation Spring til søgning

Bemærk

 • Aflevér ikke dit svar på en diskussionside fra et andet sted på denne side! Aflevér dit svar, hvor diskussionen er! Det er for at holde en diskussion sammen.
 • No translations requests, please!
Arkiver
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 12. Aug 2019 05:30


Kursiv titel til Infoboks computerspil[redigér wikikode]

Hej Steen. Du har, så vidt jeg husker, ændret i skabelonen til Infoboks album, så alle albums med denne infoboks får kursiveret titlen. Kan du gøre det samme for Infoboks computerspil? Mvh. Toxophilus (diskussion) 25. jun 2019, 14:41 (CEST)

@Toxophilus: Jeg har ændret {{Infoboks computerspil}}. Jeg har noget oprydning derefter, hvor {{Kursiveret titel}} e.lign. brugers i forvejen. --Steen Th (diskussion) 26. jun 2019, 10:09 (CEST)
Fantastisk. Det var hurtigt eksekveret. Tak for det. Det vil helt sikkert gøre artiklerne mere ensrettede. Mvh. Toxophilus (diskussion) 26. jun 2019, 10:11 (CEST)

Nyheder for juli 2019[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 6 - udgivet 4. juli 2019

Tilkobling af kategorier[redigér wikikode]

Hej Steen. Da du før har hjulpet mig med kategorisering får du lige et spørgsmål fra mig, som jeg sikkert også kunne have stillet andre steder (andre er velkomne til at bryde ind :) ).

Når jeg opretter nye artikler er det ikke hver gang at de kategorier, som efterfølgende kommer fra Wikidata "slår igennem". Jeg har her til aften eksempelvis lavet to artikler, Ronnie Rees og Ian Harte. Ved førstnævnte vil du kunne se, at han fremgår af de kategorier der også fremgår på artikelsiden om ham, eksempelvis Kategori:Fodboldspillere fra Coventry City F.C. og Kategori: Fodboldspillere fra Swansea City A.F.C. Anderledes står det til med Ian Harte. Selvom det på hans artikelside ser ud til, at han eksempelvis er tilknyttet kategorierne Kategori:Fodboldspillere fra Sunderland A.F.C. og Kategori:Fodboldspillere fra Reading F.C., så er han ikke til at se når man går ind på kategorien. Jeg kan ikke gennemskue, hvad jeg gør forkert i dét tilfælde som jeg gør rigtigt ved det første. Kan du (eller en anden) hjælpe? På forhånd mange tak! Celtics (diskussion) 13. jul 2019, 20:36 (CEST)

Hej Celtics. Jeg kan se Ian Harte i kategorierne. Er du opmærksom på at han står under H for Harte. Sorteringen i kategorien er sat med 3. parameter i skabelonen {{FD}}. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 13. jul 2019, 21:12 (CEST)
Det er et problem, at ikke alle ændringer står igen, når det er wikidata. Hvis du opdager det igen, så lav en nul-redigering. Dvs. du gemmer artiklen uden at ændre noget. Det medfører at der bag om sker en opdatering af tabelværk - det er netop det, som mangler. Det viser noget, som ikke passer med tabellerne. Når tilføjer til en artikel til wikidata, så brug "Tilføj links" - den laver efter tilføjelsen til wikidata en nul-redigering. Det sker ikke, hvis du tilføjer inde i wikidata. Ellers har jeg lavet en nul-redigering på Ian Harte --Steen Th (diskussion) 13. jul 2019, 21:14 (CEST)
Endnu et tip - Kategori:Artikler uden sportshenvisninger fra Wikidata og Kategori:Artikler med sportshenvisninger og uden kobling til Wikidata har de artikler, som det er gået udover. Prøv med 'Relaterede ændringer' i kategorierne at se de sidste ændringer i de artikler. --Steen Th (diskussion) 13. jul 2019, 21:19 (CEST)
Nu kan jeg godt se ham, han var ikke til at se umiddelbart efter jeg lavede artiklerne. Jeg har prøvet med nulredigeringerne på flere af de andre artikler der har problemerne, og det lader til at virke, så det prøver jeg fremover. Tusind tak!

Afdøde[redigér wikikode]

Hej, da du umiddelbart har de fleste lister spørger jeg dig. Er der en liste et eller andet sted, lige som Wikipedia:Wikidata/nyligt afdøde, hvor man kan se at en person er angivet som afdød i wikidata, men stadig f.eks. er med via FD-skabelonen i kategorien levende eller uoplyst dødsår? TherasTaneel (diskussion) 8. aug 2019, 18:19 (CEST)

Jeg har i sandkassen til {{FD}} indsat et antal sporingskategorier, som kunne være ide at sætte den i drift. Det kunne være en metode der er bedre end lister, som ikke opdateres så tit. Vil du kigge på kategori-navne? Det er letteste at kigge for forskel imellem den nuværende version og sandkassen. --Steen Th (diskussion) 8. aug 2019, 20:12 (CEST)
Aha, tjo. Erm... det ser umiddelbart fint ud? TherasTaneel (diskussion) 8. aug 2019, 20:35 (CEST)

Auto-hentning af udgivelser oa.[redigér wikikode]

[flyttet fra anden bruger, da jeg havde misforstået)

Hej Matthias,

hvis du ikke er totalt udbrændt :-)

Jeg hedder kenneth krabat, og jeg har været efter nogle af administratorerne med sletterettigheder - med kritik af deres kompetence til/argumenter for at slette digterartikler. Via mellemkomst fra Weekendavisens Lars Bukdahl ("Nævenyttige notabilitet") og et interview i AK24/syv er min kritik blevet til en begyndende debat om helt at fjerne notabilitetsbegrebet fra biografiske artikler og erstatte det med et kvalitetskriterium og krav om et vist antal tegn. Jeg har foreslået at det sker via en skabelon, der tæller tegn. Ikke mindst for at hjælpe nye brugere til at opfylde kriteriet om en lødig artikel. Vi ser, hvad det bliver til.

Efter interviewet talte jeg med den frivilligt fremmødte "repræsentant for wikipedia", Ramloser, og roste den kode, der autoindsætter titelsøgninger til (vist?) 10 filmdatabaser, som Ramloser bruger på sine filmartikler. Som han sagde, at du havde skrevet. Jeg ved godt, at det er relativt simpelt, men thumbs up.

I forbindelse med forslaget om skabelon og at hjælpe brugerne ved oprettelse af forfattere tænker jeg, om det ville være muligt at producere scripts, der

primært

 • Henter titler fra bibliotek.dk (evt. sorterer dem efter type og år) (og fjerner dubletter/genudgivelser, hvis muligt)

så det i hvert fald er sikkert, at alt er med, som er registreret i den danske biblioteksbrønd

sekundært

 • Henter priser fra litteraturpriser.dk (men gør det muligt at tilføje nye og andre)
 • Henter grunddata fra danskforfatterleksikon.dk (for forfattere fra 1500-1975)
 • Henter legatinformationer fra statens kunstfond (evt. litteraturpriser.dk/sk/skf.htm, selvom den ikke opdateres så jævnligt - kunst.dk er lidt helvedes forgård hvad angår brugervenlighed, som jeg kan se det)

Og hvis det er muligt, om det er noget du magter? Venlig hilsen, kenneth krabat --Krabat (diskussion) 12. aug 2019, 14:22 (CEST)

Det er ikke Bruger:InsaneHacker, men mig har tilrettelagt det for film og lidt på nogle de andre emneområder. Det bygger på registrering i vores søsterdatabase Wikidata og de fleste registreringer er sket via manuel match af personer og film. Enkelte titler er sket automatik. Men det er undtagelser. Og der er oprettet en rette egenskaber for de enkelte databaser, som et modul på den danske Wikipedia håndtere og som er indsat på de relevante artikler via en skabelon.
For at kunne oprette en egenskab skal kilden være eget til det. Dvs der være en veldefineret url. Og her kommer problemerne.
 • Der kommer på et tidspunkt links til bibliotek.dk - personer med autoritetsdata, som registret på bibliotek.dk, vil få det link, da de også del af VIAF, som vi allerede bruger. Det er forberedt. Men DBC er ikke klar til det endnu. Vi har kontakt med dem om det.
 • danskforfatterleksikon.dk og litteraturpriser.dk ser ud at være samme mand bag det. Det er ikke direkte en database bag. Men det bør undersøges hvordan det kan håndteres. Indholdsmæssigt er den ret god. Men den er ikke oplagt teknisk - der skal være en stabil url.
 • kunst.dk - jeg har ikke kunne finde noget på det, som kan bruges direkte i Wikidata sammenhæng.
Det er lidt op ad bakke på litteratur udover biblioteksdatabaserne, mens film - der er et hav af gode databaser. --Steen Th (diskussion) 12. aug 2019, 16:35 (CEST)
Beklager, Steenth. Jeg har så misforstået. Men det, jeg berømmede, er følgende shortlink/kode "{ {filmlinks} }". Jeg skal forstå det sådan, at det ikke er et script, der selv fisker artiklens/filmens titel og bruger som søgning på et sæt forprogrammerede film, men henter en søgestreng, der er manuelt indtastet i wikidata? Det forekommer meget omstændeligt, hvis det skal gøres for hver film, nogen ønsker at skrive om - og ikke mindst fordi udvalget af omtalte film forekommer mere end en smule tilfældigt.
Jeg har en kontakt ind i kunstfonden, jeg kan spørge, hvis det har interesse at hente raw-data dér fra. Er det så dig, der er den anden ende og forbindelse til Wikidata? vh, kenneth k [Endnu findes intet digt] (diskussion) 12. aug 2019, 19:36 (CEST)
Som regel kommer artikel før registreringen i Wikidata. Det bygges op efterhånden, som det er fundet frem og det bliver tilføjet nye oplysninger til Wikidata. Fx Breaking the Waves er oprettet først - derefter wikidata: Breaking the Waves (Q538412).
Wikidata kan også bruges omvendt: På Bruger:Steenth/lister/DFI film til wikipedia har jeg en liste over udenlandske film, som er i Det Danske Filminstitut's filmdatabase og registeret i Wikidata. Så man kan med at skrive en artikel med en ikke udfyldt {{Infoboks film}} og {{filmlinks}} - de fleste data er allerede i Wikidata. Artikel skal kun links til Wikidata og de andre artikler, som er på andre wiki'er - det sker også i Wikidata.
Omkring Statens kunstfond: Spørg om de har frie datasæt. Jeg har ikke kunne finde nogen selv. Og de er ikke med i de fora, hvor vi ser datasæt fra diverse myndigheder og kulturinstitutioner. --Steen Th (diskussion) 12. aug 2019, 20:33 (CEST)
Har spurgt. Vender tilbage, når jeg hører noget. kk [Endnu findes intet digt] (diskussion) 12. aug 2019, 22:14 (CEST)
Ang. siden med film - tog en tilfældig, Mission impossible, hvor der skulle være 40 "lw-links" - hvad refererer det til? kk [Endnu findes intet digt] (diskussion) 12. aug 2019, 22:23 (CEST)
Under 40 iw-links er et link, som giver adgang til wikidata-emnet for filmen. Der kan man se i wikidata, at der er 37 wiki'er, som har en artikel om film, samt 2 sider på wikiquote og 1 på wikimedia commons. Det giver samlet 40 links. Den hollandske Wikipedia, som du linkede til, linker til 36 andre wiki'er i den venstre side - det er data fra Wikidata, som danner den oversigt. --Steen Th (diskussion) 12. aug 2019, 23:36 (CEST)
Tak
Har hørt fra min kontakts kollega, specialkonsulent Jeppe Naur jensen fra Center for Kunst og Biblioteker/Litteratur, jnj@slks.dk, tel. 3395 4200, som du gerne må kontakte (måske kan du forandre deres praksis?) - han skriver:
Som udgangspunkt ligger de oplysninger, du efterspørger, på vores hjemmesider. Det bliver altså løbende offentliggjort, hvem der får arbejdslegater o.l. fra kunstfonden, og hvem der får bibliotekspenge.
Som jeg forstår din mail, er du ude efter, om der findes en webservice, der automatisk kan levere disse oplysninger løbende. Det gør der desværre ikke. Men alt afhængigt af, hvilke oplysninger du præcist har brug for, kan det godt være, at vi kan være behjælpelige med et udtræk. Men det kræver nok, at du specificerer lidt mere nøjagtigt, hvad du præcist har brug for, så vi kan undersøge mulighederne for at trække det ud systemerne og udlevere det til dig.
Mvh
Jeppe
[Endnu findes intet digt] (diskussion) 13. aug 2019, 12:42 (CEST)
Noteret. Ellers tilføjer vi indlæg efter hinanden under samme overskrift, da det er svært at overskue, hvad der er tilføjet, når det indsættes inde i teksten. --Steen Th (diskussion) 13. aug 2019, 21:08 (CEST)

Infoboks pladeselskab[redigér wikikode]

Hej, {{Infoboks pladeselskab}} har samme "problem" som Infoboks skuespiller. På forhånd tak. TherasTaneel (diskussion) 13. aug 2019, 18:55 (CEST)

Hmm. Det ligner ikke. Her går 'V' til skabelonen - det er faktisk muligt. I Infoboks skuespiller linket navnet på artikel tilsat Skabelon: - det gav ikke mening. Men det kan det her. --Steen Th (diskussion) 13. aug 2019, 21:13 (CEST)
Ja, det virker. Tænkte at det kun var navbokse som havde brug for et link til skabelonen, for at man skulle kunne tilføje indhold. TherasTaneel (diskussion) 13. aug 2019, 21:17 (CEST)
Der også andre typer af skabeloner, som kan lave et link til skabelonen. I infobokse sætter det med name-parameteren. Men det bliver ikke brugt specielt meget af infobokse. I dette tilfælge har jeg brugt det. --Steen Th (diskussion) 14. aug 2019, 13:37 (CEST)

Dataudtræk / rapport over problematiske artikler i en bestemt kategori[redigér wikikode]

Hej Steenth. Dette er et langskud, men nu forsøger jeg alligevel. Er der mulighed for, at du kan lave et datatræk over alle artikler i Kategori:Fodboldspillere fra Danmark, der enten

 • ikke har en infoboks
 • har flere 'oprydningsskabeloner', fx POV, uencyklopædisk, indforstået sprog

Jeg håber, at du har lyst til at hjælpe. mvh --Morten1997 (diskussion) 14. aug 2019, 15:44 (CEST)

Det kan jeg godt. Men det bliver først tidligste i hen i næste uge. Opgaven er kun at finde de relevante skabeloner og sætte det op. --Steen Th (diskussion) 14. aug 2019, 17:21 (CEST)
Tak for hjælpen. Sig til, hvis jeg skal hjælpe med noget. --Morten1997 (diskussion) 14. aug 2019, 20:06 (CEST)
Så fik jeg kigget på det: Første skud er her: Bruger:Steenth/sandkasse53. Jeg har overvejet om {{Kilde mangler}} skulle havet været med. Der mange af dem, hvor det har mindre betydning. Det er udvælgelse af de kategorier, som skulle være med, som kræver lidt ro til det. Jeg konvertere så fra kategorier til skabeloner, da jeg har et tabelværk på det. --Steen Th (diskussion) 26. aug 2019, 15:43 (CEST)
Det ser rigtig fornuftigt ud. Det er tilsyneladende noget at gå i gang med, kan jeg se, men det er vel egentlig kun godt nok ;) Endnu en gang, tak for hjælpen. mvh --Morten1997 (diskussion) 26. aug 2019, 16:07 (CEST)

Tilbageførsel af omstilling til Plön-sider[redigér wikikode]

Det er i orden, @Steenth. Så længe der bare er tale om omdirigeringer. --Arvid-S (diskussion) 3. sep 2019, 11:31 (CEST)