Handling (episk): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
JAnDbot (diskussion | bidrag)
m robot Manually assisted solving of mixed interwiki; Tilføjer: hi Fjerner: fr, sr Ændrer: it
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
I en fortælling er den '''episke handling''' (også kaldet '''plottet''') den primære sekvens af hændelser. [[Aristoteles]] skrev i værket ''Poetik at Mythos'', at plottet er det vigtigste element i [[fortælling (storytelling)|storytelling]]. Desuden skal en fortælling have en plausibel kæde af begivenheder, for at fremkalde den ønskede følelsesmæssig eller kunstnerisk respons fra et publikum.
I en fortælling er den '''episke handling''' ('''plottet''') den grundlæggende følge af hændelser. [[Aristoteles]] skrev i værket ''Poetik at Mythos'', at handlingen er det vigtigste element i [[fortælling]]en. En fortælling have rumme en plausibel række begivenheder, for at fremkalde den ønskede følelsesmæssige eller kunstneriske reaktion.


== Se også ==
== Se også ==

Versionen fra 18. jan. 2011, 15:39

I en fortælling er den episke handling (plottet) den grundlæggende følge af hændelser. Aristoteles skrev i værket Poetik at Mythos, at handlingen er det vigtigste element i fortællingen. En fortælling have rumme en plausibel række begivenheder, for at fremkalde den ønskede følelsesmæssige eller kunstneriske reaktion.

Se også