Forskel mellem versioner af "Motocross"

Spring til navigation Spring til søgning
48 bytes tilføjet ,  for 9 år siden
ingen ændringskommentar
m (Gendannelse til seneste version ved Pixi Uno, fjerner ændringer fra 62.107.150.206 (diskussion | bidrag))
[[Fil:MotoX racing03 edit.jpg|thumb|Motocrosskører under et løb i Australien]]
'''Motocross''' er en sport, som mange sammenligner med det i Danmark lidt mere kendte [[speedway]]. Man kører på specialbygget [[motorcykel|motorcykler]], i modsætning til [[speedway]], en meget kuperet bane, ofte med flere store hop. Banen er typisk anlagt i et bakket område, og underlaget kan varierer mellem jord, sand, sten og mudder. Motocross er en uhyre konditions-krævende sport. Det meste af tiden står køreren faktisk op. Selve konkurrencen går, ligesom de fleste andre motorsportsgrene, ud på at komme først i mål. Der køres typisk en halv times tid af gangen (afhængig af hvilken klasse der køres i), med 30-40 kørere i hvert heat. Den kører, der efter den halve time, har kørt flest omgange har vundet.
motocross er mest for små, svansede personer..
Motocross køres også indendørs som [[supercross]]. Her er banen meget teknisk krævende med mange store dobbelthop og sektioner med wupties ( vaskebræt). I bl.a. USA er Stadioncross utroligt populært og trækker mange tusinde tilskurer til et enkelt arrangement.
I Europa er bl.a. Belgien en stor motocross nation, og sammen med cykelsport må det betegnes som Belgiens nationalsport.
Anonym bruger

Navigationsmenu