Kawasaki

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg Ikke at forveksle med Kawasaki Heavy Industries.

Kawasaki (川崎市 Kawasaki-shi) er en japansk by i Kanagawaprefekturet, som ligger mellem Tokyo og Yokohama. Med sine en 1,429 mio. indbyggere (2011) er det den niende mest befolkede by i Japan og den udgør en del af Greater Tokyo og Keihin Industrial Area. Byen er desuden tætbefolket med 9.901 indbyggere pr. km2.

Kawasaki er lokaliseret i et bælte der strækker sig omkring 30 km langs sydbredden af Tama River, som adskiller byen fra Tokyo. Den østlige del af bæltet er omkring JR Kawasaki Station, er flad og består primært af industriområder og tætbebyggede arbejderboligområder, den vestlige del ender i bjerge og har et mere forstadsagtigt præg. Kystlinjen langs Tokyobugten består primært af store industrikomplekser bygget på inddæmmet land.

Den vestlige del af Kawasaki er også kendt som Tama Hills og består primært af nyudviklede boligområder med forbindelse til Tokyo via. Odakyū Odawara Line og Tokyu Denentoshi Line. Området huser også adskillige universitetscampusser, forstadshandelskomplekser og lettere industrikomplekser.

Byens navn stammer fra 川 kawa = "flod" og 崎 saki = "lille halvø" eller "department".

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
Japansk geografiStub
Denne artikel om japansk geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi

Koordinater: 35°31′N 139°42′Ø / 35.52°N 139.7°Ø / 35.52; 139.7