Kawasaki

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ikke at forveksle med Kawasaki Heavy Industries.
Kawasaki
川崎市 Rediger på Wikidata
Kawasakis byvåben Kawasakis byflag
Overblik
Land Japan Japan
Borgmester Norihiko Fukuda Rediger på Wikidata
Ø Honshu
Region Kantō
Præfektur Kanagawa
Grundlagt 1. juli 1924 Rediger på Wikidata
Postnr. 210-0002–210-0865 Rediger på Wikidata
Telefonkode 44 Rediger på Wikidata
UN/LOCODE JPKWS Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 1.539.522 (2020)[1] Rediger på Wikidata
 - Areal 143 km²
 - Befolknings­tæthed 10.765 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+9
japansk standardtid Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.city.kawasaki.jp
Oversigtskort

Kawasaki (川崎市 Kawasaki-shi) er en by i Japan. Den ligger på sydsiden af øen Honshu mellem Tokyo og Yokohama. Byen har 1.539.522(2020)[1] indbyggere og er den niende mest befolkede by i Japan. Byen er desuden tætbefolket med 9.901 indbyggere pr. km2. Den ligger i Kanagawa-præfekturet og udgør en del af Greater Tokyo og Keihin Industrial Area.

Kawasaki er lokaliseret i et bælte der strækker sig omkring 30 km langs sydbredden af Tama River, som adskiller byen fra Tokyo. Den østlige del af bæltet er omkring JR Kawasaki Station, er flad og består primært af industriområder og tætbebyggede arbejderboligområder, den vestlige del ender i bjerge og har et mere forstadsagtigt præg. Kystlinjen langs Tokyobugten består primært af store industrikomplekser bygget på inddæmmet land.

Den vestlige del af Kawasaki er også kendt som Tama Hills og består primært af nyudviklede boligområder med forbindelse til Tokyo via. Odakyū Odawara Line og Tokyu Denentoshi Line. Området huser også adskillige universitetscampusser, forstadshandelskomplekser og lettere industrikomplekser.

Byens navn stammer fra 川 kawa = "flod" og 崎 saki = "lille halvø" eller "department".

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Japansk geografiSpire
Denne artikel om japansk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi