Sune Wagner: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
BenzolBot (diskussion | bidrag)
m r2.6.5) (robot Tilføjer: en:Sune Rose Wagner
Linje 18: Linje 18:
[[Kategori:Rock fra Danmark]]
[[Kategori:Rock fra Danmark]]
[[Kategori:Personer fra Sønderborg]]
[[Kategori:Personer fra Sønderborg]]

[[en:Sune Rose Wagner]]

Versionen fra 29. maj 2011, 13:37

Sune Rose Wagner er en dansk musiker og sangskriver med bopæl i New York. Han blev født i Sønderborg i 1973 og dimiterede i 1992 som student fra Sønderborg Statsskole. Hans første band hed LSD, senere Western Front. Det skiftede senere navn til Psyched Up Janis og opnåede stor popularitet i Danmark, og han har siden arbejdet sammen med en lang række andre kendte danske band som Sort Sol og Viva Vertigo. Han lavede bl.a. bandet Tremolo Beer Gut med blandt andre Yebo, som havde været inde over Psyched Up Janis som trommeslager i en årrække (spillede med på The Quiet Album fra 1999). I 2003 vandt han Steppeulven for sin indsats som musiker i bandet The Raveonettes.

Han har holdt sig i det band siden, og har efterhånden etableret sig på verdensscenen, fra Sønderborg til hele kloden.

Sune Wagner malede i sine unge år graffiti med "pornogangsteren" L:Ron:Harald. Med enten Psyched Up Janis, Tremolo Beer Gut, Sort Sol, Niels Skousen eller The Raveonettes har Sune Wagner spillet på Roskilde Festival hvert år fra 1994 til 2003 samt 2005. Sune Wagner har desuden været assistent for fotografen Søren Solkær (Starbird) og producerede og spillede guitar/diverse instrumenter på Viva Vertigos debut "Viva Viva", der udkom i 2004Bad Afro Records.

I december 2008 udgav han sin første soloplade med titlen: Sune Rose Wagner[1].

Kilder


MusikSpire
Denne musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om musikeren Sune Wagner kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.