Forskel mellem versioner af "Internet Explorer"

Spring til navigation Spring til søgning
6 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
m
Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>
m (r2.7.3) (Robot ændrer ky:Internet Explorer)
m (Retter tankestreger – burde ignorere [[ ]], {{ }} og <math> samt <gallery>)
'''Windows Internet Explorer''' (tidligere '''Microsoft Internet Explorer''', ofte forkortet '''IE''') er en [[webbrowser]] fra [[Microsoft]]. Internet Explorer er den mest udbredte browser med en anslået markedsandel på 80-90 %<ref>[[:en:Usage|Share of web browsers Usage share of web browsers]] {{en sprog}}</ref> <ref>[http://fdim.dk/?vis=page&ID=73 FDIM's browserbarometer]</ref> (januar 2007).
 
Den seneste version af Internet Explorer er version 9. Den kan dog kun benyttes på [[Windows Vista]] [[Windows 7|7]] eller nyere udgaver af [[Microsoft Windows]]. Version 6 kan benyttes på de fleste udgaver af Windows, mens Internet Explorer til [[Macintosh]] ikke længere udvikles - den seneste udgave var version 5.2.
 
== Historie ==
Internet Explorer startede som en af mange browsere baseret på [[OEM]]-licenser af pionerproduktet [[Spyglass Browser]], en teknologi der ved version 4 stort set var skrevet ud af produktet. Spyglass baserede sig på [[Mosaic]] fra [[NCSA]], der var blandt de allerførste browsere.
 
Internet Explorer blev først rigtig udbredt fra version 3, der blev frigivet [[13. august]] [[1996]]. I slutningen af [[1990'erne]] kæmpede Internet Explorer og [[Netscape Navigator]] om at overtage positionen som den mest udbredte browser - en position som Netscape Navigator havde indtaget få år forinden. Netscape Navigator 3 blev frigivet få dage efter Internet Explorer 3 og herefter var [[browserkrigen]] for alvor skudt i gang. Med udgivelsen af Internet Explorer 4 ([[oktober]] [[1997]]) fik Microsoft det trumfkort der kunne afgøre browserkrigen. Browseren var hurtigere end Netscape Navigator 4 (frigivet [[juni]] [[1997]]) og den kunne håndtere dynamiske sider bedre end modparten.
 
Da Internet Explorer 4 blev frigivet, havde Netscape Navigator en markedsandel på ca. 72 %. To år senere, i [[1999]], var det faldet til blot 35 % mens Internet Explorers markedsandel i samme periode steg fra ca. 17 % til 62,5 %.
Version 5 udkom med [[Windows 98|Windows 98 SE]], [[10. juni]] [[1999]]. Den bød bl.a. på understøttelse af [[XML]] og [[XSL]]. Version 5.5 udkom i [[juli]] [[2000]], bl.a. med forbedret understøttelse af [[HTML]]- og [[CSS]]-standarderne.
 
[[27. august]] [[2001]] udkom Internet Explorer 6. Nyt i version 6 var bl.a. indførelsen af en [[doctypekontakt]] der gjorde det muligt at få browseren til at benytte to forskellige regelsæt til håndteringen af [[HTML]] og [[CSS]] - ét der svarede til tidligere udgaver af Internet Explorer og ét der i højere grad levede op til de officielle webstandarder fra [[W3C]].
 
[[18. oktober]] [[2006]] udkom Internet Explorer 7, der blandt indeholder et indbygget [[Phishing|antiphishingfilter]], [[tabbed browsing]] mv. Som en nyhed har IE 7 også [[faneblad]]e, kendt fra [[Mozilla Firefox]] og Netscape Navigator.
242.701

redigeringer

Navigationsmenu