Ghettoblaster: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
m uddybning af ordets udbredelse
Linje 1: Linje 1:
[[Billede:Ghettoblaster-family.jpg|thumb|Opstilling af Ghettoblastere. Se siden med billedets beskrivelse for identificering af de forskellige modeller.]]
[[Billede:Ghettoblaster-family.jpg|thumb|Opstilling af Ghettoblastere. Se siden med billedets beskrivelse for identificering af de forskellige modeller.]]


'''Ghettoblaster''' er den almindelige danske betegnelse for en bærbar lydafspiller, der sædvanligvis rummer mulighed for at afspille radio, kassettebånd og/eller cd'er ved releativt højt [[lydtryk]]. Ordet ghettoblaster stammer fra [[USA]] og kan opfattes fornærmende da det antyder at denne slags musikanlæg er specielt populære i fattige kvarterer, i storbyerne, hovedsageligt befolket af [[Afro-amerikaner|Afro-amerikanere]]. Så i den engelsktalende del af verden bliver det oprindelige navn ''ghettoblaster'' opfattet som politisk ukorrekt og er idag afløst af betegnelsen ''boombox''.
'''Ghettoblaster''' er den almindelige danske betegnelse for en bærbar lydafspiller, der sædvanligvis rummer mulighed for at afspille [[radio]], [[kassettebånd]] og/eller [[Compactdisk|cd'er]] ved releativt højt [[lydtryk]].

Ordet ghettoblaster stammer fra [[USA]], men kan opfattes fornærmende da det antyder at denne slags musikanlæg er specielt populære i storbyernes fattige kvarterer, hovedsageligt befolket af [[Afro-amerikaner|Afro-amerikanere]]. Således opfatter man idag, både i [[Canada]] og USA, den oprindelige betegnelse som politisk ukorrekt, og bruger ordet ''boombox'' istedet, hvorimod man i andre dele af den [[Engelsk|engelsksprogede]] verden holder fast i den oprindelige term.





Versionen fra 27. maj 2006, 19:38

Opstilling af Ghettoblastere. Se siden med billedets beskrivelse for identificering af de forskellige modeller.

Ghettoblaster er den almindelige danske betegnelse for en bærbar lydafspiller, der sædvanligvis rummer mulighed for at afspille radio, kassettebånd og/eller cd'er ved releativt højt lydtryk.

Ordet ghettoblaster stammer fra USA, men kan opfattes fornærmende da det antyder at denne slags musikanlæg er specielt populære i storbyernes fattige kvarterer, hovedsageligt befolket af Afro-amerikanere. Således opfatter man idag, både i Canada og USA, den oprindelige betegnelse som politisk ukorrekt, og bruger ordet boombox istedet, hvorimod man i andre dele af den engelsksprogede verden holder fast i den oprindelige term.


Eksterne henvisninger