UDP: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
106 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
ingen redigeringsopsummering
No edit summary
No edit summary
'''User Datagram Protocol''', '''UDP''' er en protokol til overførsel af data. UDP er en del af Internet-protokolstakken, som oftest benævnes [[TCP/IP]]. I protokolstakken anvendes enten [[TCP]] eller UDP. UDP giver ingen garanti for at data kommer frem (eller rettere: Afsenderen får ikke besked hvis data ikke kommer frem, ligeledes får afsender ikke besked hvorvidt data er modtaget).
 
UDP tilhører TCP/IP protokol stakkens 4. lag. Derfor er der tilført "pakke-headeren" et lag yderligere. I forhold til [[Internetprotokol|IP]] er der tilføjet et portnummer, så trafikken kan sendes til et bestemt program på computeren. Desuden er der en kontrolsum over hele pakkens indhold i modsætning til IP, der kun har en kontrolsum for pakkens header.
 
Transmissionshastigheden bestemmes af afsenderen uden hensyn til pakketab m.v. Protokollen er dermed velegnet til overførsel af data, hvor (konstant) hastighed er vigtigere end fuldstændighed. Eksempel herpå er [[internetradio]]. Protokollen brugs også til [[Domain Name System|DNS]], hvor forespørgsler og svar normalt kan være i enkelte pakker.
Anonym bruger

Navigationsmenu