Moirer: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
wiki
typo
Linje 1: Linje 1:
'''Moirer''' er betegnelsen for de tre skæbnegudinder ''Klotho'' (den spindende), ''Lachesis'' (som giver menneskets hans lod) og ''Atropos'' (den uafvendelige), som spinder, udmåler og klipper i menneskenes livstråd. Den fremadskridende [[antropomorfisme]] førte til, at selv [[Zeus]] måtte bøje sig for ''Moira'', den magt, der ytrer sig i menneskets skæbne.
'''Moirer''' er betegnelsen for de tre skæbnegudinder ''Klotho'' (den spindende), ''Lachesis'' (som giver mennesket hans lod) og ''Atropos'' (den uafvendelige), som spinder, udmåler og klipper i menneskenes livstråd. Den fremadskridende [[antropomorfisme]] førte til, at selv [[Zeus]] måtte bøje sig for ''Moira'', den magt, der ytrer sig i menneskets skæbne.


{{Commonscat|Moirae}}
{{Commonscat|Moirae}}

Versionen fra 16. nov. 2013, 17:16

Moirer er betegnelsen for de tre skæbnegudinder Klotho (den spindende), Lachesis (som giver mennesket hans lod) og Atropos (den uafvendelige), som spinder, udmåler og klipper i menneskenes livstråd. Den fremadskridende antropomorfisme førte til, at selv Zeus måtte bøje sig for Moira, den magt, der ytrer sig i menneskets skæbne.


MytologiSpire
Denne artikel om mytologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.