Forskel mellem versioner af "Erhvervsministeriet"

Spring til navigation Spring til søgning
112 bytes fjernet ,  for 6 år siden
m
Afsnit giver ikke mening. Erhvervsministeriet staves ens i begge eksempler.
m (Tilføjede Kategori:Erhvervspolitik ved hjælp af Hotcat)
m (Afsnit giver ikke mening. Erhvervsministeriet staves ens i begge eksempler.)
'''Erhvervsministeriet''' var et [[ministerium]] under [[Danmarks regeringer|den danske regering]], der beskæftigede sig med erhvervspolitik. Ministeriet blev i [[2001]] sammenlagt med [[Økonomiministeriet]] til [[Økonomi- og Erhvervsministeriet]].
 
Erhvervsministeriets historie går tilbage til Ministeriet for Handel og Søfart, populært kaldet Handelsministeriet (oprettet [[1908]]). I [[1914]] blev også [[håndværk]] og [[industri]] lagt under ministeriet. Fra [[1926]]-[[1929]] var navnet Erhvervsministeriet, hvorefter det atter blev ændret til Erhvervsministeriet. I [[1979]] ændredes navnet igen – til Industriministeriet, og i 1994 blev navnet Erhvervsministeriet.
 
Ministeriet arbejdede først og fremmest med regulering af byerhvervene – industri, handel, [[søfart]] og [[kapitalmarked]] – samt med initiativer til fremme af [[eksport]] og [[turisme]]. Under ministeriet hørte bl.a. [[Erhvervs- og Selskabsstyrelsen]], [[Finanstilsynet]], [[Forbrugerstyrelsen]], [[Erhvervsfremmestyrelsen]], [[Patentdirektoratet]] og [[Søfartsstyrelsen]] samt en række specialiserede institutioner, råd og nævn.
2

redigeringer

Navigationsmenu