Forskel mellem versioner af "Inger Brochmann"

Spring til navigation Spring til søgning
232 bytes fjernet ,  for 4 år siden
Der blev klaget over, at teksten var taget fra en nekrolog. Jeg har omskrevet hele teksten.
(Der blev klaget over, at teksten var taget fra en nekrolog. Jeg har omskrevet hele teksten.)
'''Inger Brochmann''' er en dansk forfatter, foredragsholder og ''Rudolf Steiner-pædagog'' ( 1927 - 2009).
 
Inger Brochmann var blandt de første [[Steinerpædagog]]er i Danmark, og hun har introduceret rigtig mange mennesker til [[Rudolf Steiner]]s [[pædagogik]] og [[menneskebillede]]. Hun var kendt og elsket som enkommer godfra [[foredragsholder]], som både mestrede at tale seriøst og begejstret om de ting, der lå hende på sinde, og som også kunne finde på at slutte et foredrag med at tage [[harmonika]]en frem og dirigere publikum til en [[folkedans]]atroposofien. Inger Brochmann var i næstendet 50meste åraf hendes liv aktiv i arbejdet med Rudolf Steiners børnehavepædagogikpædagogik og [[filosofi]].
 
IAllerede i midten af 1960'erne var hun leder af den første Rudolf Steiner- børnehave, i Danmark og i begyndelsen af 1970'erne var hun drivkraftenden ledende kraft bag etableringenopstarten af Rudolf Steiner Børnehaveseminariet I charlottenlund. HerHun underviste hun i en lang årrække, og helt indtil hun var i midten af 70'erne underviste hun i pædagogik og [[antroposofi]] på seminarier i ind- og udlandogså i udlandet. SideløbendeInger medBrochman undervisningvar iogså pædagogikforfatter skrev huntil en lang række af bøger, om blandt andet [[børneopdragelse]], eventyr og en række spirituelle emner. Altsammen med udgangspunkt i antroposofien.
 
==Politik==
I midten af 1980'erne blev Brochmann medlem af [[Frederiksborg Amt]]sråd for [[De Grønne (Danmark)|De Grønne]], hvor hun i en periodebl.a. var formand for Teknik- og Miljøudvalget. Her blev hun kendt som en politiker, som havde fokus på miljø og økologi og meget gerne ville gøre tingene anderledes.
 
==Biografi==
16

redigeringer

Navigationsmenu