Psykosomatik: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m bot: indsæt skabelon autoritetsdata
Soma er 'legeme' ikke 'hud'
Linje 1: Linje 1:
'''Psykosomatik''' er læren om, hvordan individets [[psykisk]]e tilstand vil påvirke dets [[fysisk]]e tilstand, heraf i øvrigt ordet "soma", som på græsk betyder [[hud]]. Er man således ked af det, vil man være mere modtagelig over for fysiske svækkelser. Det er i dag påvist, at psykosomatiske fænomener skyldes den [[neural]]e aktivitet i [[hjerne]]n; når vi er kede af det, aktiveres et neuralt kredsløb, som svækker kroppens [[immunforsvar]].
'''Psykosomatik''' er læren om, hvordan individets [[psykisk]]e tilstand vil påvirke dets [[fysisk]]e tilstand, heraf i øvrigt ordet "soma", som på græsk betyder [[krop|legeme]]. Er man således ked af det, vil man være mere modtagelig over for fysiske svækkelser. Det er i dag påvist, at psykosomatiske fænomener skyldes den [[neural]]e aktivitet i [[hjerne]]n; når vi er kede af det, aktiveres et neuralt kredsløb, som svækker kroppens [[immunforsvar]].
{{autoritetsdata}}
{{autoritetsdata}}



Versionen fra 5. jun. 2017, 12:58

Psykosomatik er læren om, hvordan individets psykiske tilstand vil påvirke dets fysiske tilstand, heraf i øvrigt ordet "soma", som på græsk betyder legeme. Er man således ked af det, vil man være mere modtagelig over for fysiske svækkelser. Det er i dag påvist, at psykosomatiske fænomener skyldes den neurale aktivitet i hjernen; når vi er kede af det, aktiveres et neuralt kredsløb, som svækker kroppens immunforsvar.