Naga: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
der var ingen dansk forklaring på nagaer
 
retter til flertydig
 
Linje 1: Linje 1:
'''Naga''' kan henvise til:
Nagas er mytiske slange væsener, der stammer fra hinduismen. I buddhismen er de ofte beskyttere af Buddha og dharmaen. Men de er også verdslige og temperamentelle skabninger, der spredte sygdom og ulykke, når de blev vrede. Ordet naga betyder "cobra" i sanskrit.


* [[Naga (mytologi)]] - mytologiske væsner i hinduismen
Nagas tænkes at bo i enhver form for vand (hav, sø, bjergkilder etc.), men nogle gange er de jordens ånder. I dele af Asien, især Himalaya-regionen, fraråder folk, som tror på væsenerne, mennersker at forurenen vandstrømmende af frygt for at vække vreden hos de nagas, der bor i dem.
* [[Nagafolket]] - et folkeslag i grænseområdet mellem Indien og Burma
* [[Naga (Marvel)]] - en skurk i Marvel-universet
* Naga, en race i Warcraft-spillet


{{flertydig}}
I den tidlige hinduistiske kunst har Nagas menneskelige øvre torsoer, men er slanger fra taljen ned. I buddhistisk ikonografi er nisse nogle gange kæmpe kobraer, ofte med flere hoveder. De er også portrætteret som mere som en drage men uden ben. I nogle dele af Asien anses nagas for at være en underart af drager.

I mange myter og legender kan nagas ændre sig til et helt menneskeligt udseende, eller morfe ind til en fuld slangeskillelse.

Nuværende version fra 19. okt. 2018, 14:36

Naga kan henvise til:

  • Naga (mytologi) - mytologiske væsner i hinduismen
  • Nagafolket - et folkeslag i grænseområdet mellem Indien og Burma
  • Naga (Marvel) - en skurk i Marvel-universet
  • Naga, en race i Warcraft-spillet
Dette er en artikel med en flertydig titel.
Det vil sige en artikel, der alt efter betydning henviser til andre artikler med det egentlige indhold. Hvis du fulgte en henvisning hertil, så gå venligst tilbage og ret henvisningen til at føre til den rigtige artikel. (Se alle artikler, hvis navn begynder med "Naga").